8 Milyon Yıllık İskelet Tiyatro Sahnesinde İdeal Kadına Dönüşüyor

Türkiye’nin ilk bilim kurgu oyunu olan “Üçüncü Türden Yakın İlişkiler”in yazarı ve yönetmeni Uğur Uludağ, uzun bir aradan sonra “Necmiq” adlı oyunuyla Dünya Tiyatrolar Günü’nde ilk kez izleyici ile buluştu. Oyunda, bir arkeoloğun 8 milyon yıllık iskelet bularak hayallerindeki kadına dönüştürmesi konu ediliyor.

E.S.E.K (Espri Standartları Enstitüsü Kurumu)’nun kurucusu, Türkiye’nin ilk bilim kurgu oyunu  “Üçüncü Türden Yakın İlişkiler” üçlemesinin yazarı ve yönetmeni, Uğur Uludağ, uzun bir aradan sonra “Necmiq” adlı oyunuyla tiyatro severlerle bir araya geliyor. Bir arkeoloğun 8 milyon yıllık iskelet bulması ve hayalindeki kadını yaratmak için iskeleti canlandırmasının ardından başlayan serüvenin işlendiği Necmiq, ölümsüzlük, hayat, varoluş ve aşk hakkında eğlenceli çözümler arıyor.

Hakan Bilgin ve Eylem Şenkal’in rol aldığı, prömiyerini Dünya Tiyatrolar Günü’nde gerçekleştiren “Necmiq”, Nisan ayı içerisinde Akatlar Kültür Merkezi’nde seyircisi ile tekrar buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın lider tesis yönetim şirketi ISS sponsorluğunda sahnelenen oyunun geliri de TOÇEV’e bağışlanacak.

Dünyanın En Eski Aşk Öyküsü
“Necmiq”in yazarı ve yönetmeni Uğur Uludağ, oyunu “Çok acayip, gelecekten bir aşk öyküsü” şeklinde tanımlıyor. Tiyatroya verdiği arayı “Şimdi tehdit ediyo gibi olmasın ama kahraman kasabaya geri döndü!” diyerek esprili bir dille kapatan Uludağ, “Necmiq”in can alıcı özetini Charles Bukowski’nin şu sözleri ile yapıyor: “Razı mısın tüm bunlara..? Hazır mısın sonunda ölüp ölüp dirilmeye..? O halde aşık olabilirsin!”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşkın Yaşı Yok - The Rebound (2010) Bisikletler - Bikes (2019) Beni de Götür (2014) THE MENU (2022) Yaşam Koçu (2024) Dokuzuncu Hayat - The 9th Life of Louis Drax (2018)

Leave a comment