DABBE ve SEMUM’un YÖNETMENİ
HASAN KARACADAĞ’IN ÜÇÜNCÜ KORKU FİLMİ “d@bbe 2”

TÜRK SİNEMASI’NIN İLK SERİ KORKU FİLMİ D@BBE EFSANESİ DEVAM EDİYOR!

Kıyametin internetten yayılan bir virüsle başlayacağını anlatan Dabbe ve gerçek bir öyküden uyarlanan Semum filmleriyle 1 milyondan fazla izleyiciye ulaşan yönetmen Hasan Karacadağ son filmi d@bbe 2’nin çekimlerini tamamladı. “Türk Korku Filmi” konseptini dünya sinemasına kazandırmak amacıyla konu olarak filmlerinde sadece kültürel öğelerden yola çıkan Hasan Karacadağ, d@bbe 2’de de yerel unsurlar içeren yepyeni bir korku filmine imza attı. d@bbe 2, Özen Film’in dağıtımıyla 25 Aralık 2009’da, yaklaşık 200 kopya olarak vizyona girecek.

d@bbe 2’de, Kurtlar vadisiyle özel bir fanatik kitlesi edinen Sefa Zengin oyunculuğuyla göz dolduruyor. İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla Göksun’dan oluşan genç ve yetenekli oyuncu kadrosuna sahip olan d@bbe 2, yaz aylarında dört haftada çekildi. Filmdeki klostrofobik zaman akışını daha ürkütücü hale getirmek için gerek çekim, gerekse bilgisayar animasyon efektlerinde yeni 3D ve modelleme teknikleri kullanıldı.

Türk korku sinemasının dünya tanıtımında büyük etkileri olan ve 20’ye yakın uluslararası film festivalinde gösterilen Dabbe ve Semum’dan sonra vizyona d@bbe 2’yi çıkaracak olan Hasan Karacadağ, yerel korku unsurlarını işlemeye devam ediyor. Kuran’da ‘Duhan’ suresinde geçen ve göklerden bir duman şeklinde ineceği belirtilen ürkütücü kıyamet alameti Duhan’ın ani istilasına uygun olacak şekilde, dinamik ve yeni bir Türk korku öyküsü tasarlamaya çalıştığını belirten Hasan Karacadağ, “Bunun için üç şeye dikkat ettim. Yepyeni ve yerel bir hikaye akışı yakalamak, sadece güvenilir Türk-İslam kaynaklarına başvurmak, efekt ve animasyon tasarımlarını Türklere emanet etmek bu filmimde benim için çok önemliydi. Böylelikle oluşturmaya çalıştığım Türk Korku Filmi konseptine bir adım daha yaklaştım.” dedi.

“ŞİMDİ SEN GÖKLERDEN GELECEK VE İNSANLARI KUŞATACAK O DUMANA BAK! BU ACI BİR AZAPTIR” (Duhan Suresi 10-11)

d@bbe 2 – FİLMİN KONUSU:
Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan “DUHAN” az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran’da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul’da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN’dan bir kaçış yolu var mıdır?
Resimler:

d@bbe 2 – OYUNCULAR:
SEFA ZENGİN
İNCİNUR DAŞDEMİR
DENİZ OLGAÇ
MUHARREM DALFİDAN
LEYLA GÖKSUN

d@bbe 2 – EKİP:
YÖNETMEN ve SENARİST: Hasan Karacadağ
YAPIMCI: Hasan Karacadağ
PROJE DANIŞMANI: Kyoko Uomi
MÜZİK: Justin R. Durban

3D EFEKT STÜDYOSU: Digital Film Center – Bülent Doruker
EFEKT SÜPERVİZÖRÜ: Abdullah Ercan
EFEKT ARTİSTLERİ: Abdullah Ercan – Mustafa Ercan – Can Büyükberber – Hakan Yılmaz

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Seyhan Bilir – Hasan Karacadağ
SANAT YÖNETMENİ: Enver Adıgözel
MAKYAJ: Arzu Yurter
SES KAYIT: Enis Danabaş

FİLM STÜDYO: Fono Film
DAĞITIM: Özen Film
VİZYON TARİHİ: 25.Aralık.2009
KOPYA SAYISI: 200 Kopya
WEB SİTESİ: www.dabbe2.com
BASIN İLETİŞİM: Ayşegül Kulu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Düello - The Last Duel (2021) Cinayet Tezi - Thesis On a Homicide (2013) Küçük Adamlar - Little Men (2016) Örümcek Ağı - Cobweb (2023) Meleklerin Payı - The Angel's Share (2012) Şeytanın İni - Lair (2022)

Leave a comment