TÜRK FİLMLERİ
“TURKS@TIFF” ile
TORONTO’DA!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları ve koordinasyonu ile organize edilen “Turks@TIFF” başlıyor! 10-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Golden Horn Türk Filmleri Festivali ekibi tarafından, Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) kapsamında düzenlenen ve film pazarında Türkiye’yi temsil eden “Turks@TIFF”; Türk filmlerini Kanada ile buluşturuyor. Festivalin resmi seçkisi dışında, 9 önemli Türk filminin özel gösterimlerinin gerçekleşeceği ve Türkiye sinemasından birçok önemli ismin de Toronto’da ağırlanacağı organizasyon kapsamında; Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Master Class konuşmasıyla festivalin kapanışını yapacak.

İlk olarak Ekim 2014’te Montreal’de gerçekleşen Golden Horn Türk Filmleri Festivali; 2015’te Türkiye’yi öncelikle, Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) bünyesindeki film pazarında (unofficial film market) “Turks@TIFF” organizasyonuyla temsil edecek. Organizasyonda, TIFF tarafından resmi film seçkisine alınan filmlere ek olarak; 9 önemli Türk filmi, festivalle eşzamanlı olarak Kanada’daki sinemaseverlerle buluşacak. “Turks@TIFF” kapsamında özel gösterimleri yapılacak filmler arasında; “Bana Masal Anlatma”, “Mucize”, “İçimdeki Balık”, “Kar Korsanları”, “Red Bull Anadolu Break”, “Anadolu Masalları”, “Misafir”, “Limonata”, “Bir Varmış Bir Yokmuş” gibi yapımlar yer alıyor.

“Turks@TIFF” aynı zamanda; Nuri Bilge Ceylan, Melisa Sözen, Ali Sürmeli, Cansel Elçin, Serkan Keskin, Zeynep Özbatur Atakan, Mehmet Eryılmaz, Müge Büyüktalaş, Hazal Dut, Can Evrenol gibi, Türkiye sinemasından önemli isimleri de Toronto’da ağırlayacak. 17 Eylül’de ise Nuri Bilge Ceylan, TIFF’in en prestijli etkinliği olan Master Class konuşmasını yaparak festivalin kapanışını gerçekleştirecek.

“Turks@TIFF” kapsamında ayrıca, festivaldeki tüm Türk davetlileri bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek partide; BaBaZuLa feat. Brenna Maccrimmon özel bir konser verecek.

Golden Horn Türk Filmleri Festivali ekibi 2015 yılı içerisinde ayrıca; Montreal ve Vancouver’de düzenleyecekleri etkinliklerle, Türkiye sinemasını Kanada ile buluşturmaya devam edecek. Giderek yükselen Türkiye sinemasını, çok daha yaygın bir seyirci kitlesine ulaştırmayı amaçlayan ekip; düzenlediği etkinliklerle sektör ilişkilerini de harekete geçirmeyi hedefliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yeni Yıl Tehlikede - Santa & Cie – Christmas & Co (2017) Şeytanın Kızı - The Harbinger (2022) Aşk Başkadır - Love is Strange (2015) Evlat - The Son (2023) Sınır - Border (2019) Hasret Bitti (2016)

Leave a comment