“HIZLI OLMAK, ÖFKELİ OLMAKTAN İYİDİR”
TURBO 13 EYLÜL’DE SİNEMALARDA!

MADAGASKAR ve KUNG FU PANDA’nın yaratıcılarının son filmi TURBO, büyük ve “hızlı” hayaller kurma cesareti gösteren bir salyangoz hakkında son sürat bir 3D komedi!
Geçirdiği çılgınca kazanın ona mucizevi güçler kazandırmasının ardından Turbo, hayallerini serbest bırakarak ulaşılması imkânsız bir amacın peşinde sıra dışı bir yolculuğa çıkar: Ünlü yarış pilotu Çılgın Gagne’yle kapışmak. Sokaklarda tanıştığı kurnaz ve işini bilen bir salyangoz çetesinden de yardım gören sevimli ufaklığımız hiçbir hayalin gerçekleşmeyecek kadar büyük, hayalleri olan hiç kimsenin de onları gerçekleştiremeyecek kadar küçük olmadığını kanıtlamak için yüreğini ortaya koyar…
Tabi kabuğunu da.
Büyük hayalleri olan küçük Turbo, salyangozlarla yaşamaktan keyif almayan ve hep daha fazlasını isteyen hız yarışı düşkünü bir salyangozdur. Bir cetvel yardımıyla hız denemeleri yapan Turbo çok hırslı ve kararlıdır. Turbo’nun kardeşi Çet ise her zaman güvenliğin önce geldiğini, hızın felaketle sonuçlanacağını düşünen kardeşine çok düşkün bir salyangozdur.
Salyangozlarla yaşadığı yeri terk edip kendi hikâyesini yaşamaya yemin eden Turbo, kendini bir anda spor arabaların olduğu bir yarış pistinde bulur. Meraklı Turbo bir spor arabanın motoruna düşünce nitro oksit tüm hücrelerine nüfus eder… Çılgın kaza Turbo’nun saatte 322 km. hıza ulaşmasına neden olur ve macera başlar.
Fakat mucizeler bununla da kalmaz. Dos Bros isimli tako dükkanı sahibi Tito, Turbo’yu ve kardeşi Çet’i keşfeder. En büyük hazzı salyangoz yarıştırmak olan Tito, onları da ekibe dahil etmeye karar verir. Yarışların yapıldığı Starlight Plaza’da Turbo mini sokak yarışı arabası tipindeki salyangozlarla tanışır. Yarışçı Salyangozlarla hızlıca kaynaşan Turbo, onlarla birlikte heyecanlı bir yolculuğa başlar…
Filmin yönetmeni ve senaristi Soren “Turbo’nun hayali doğasına tamamen aykırı bir şey, isteyince her şeyin mümkün olacağını Turbo’yla bir kez daha öğreniyoruz.” diyor ve ekliyor “filmin adı Turbo olsa da bu iki kardeşin hikayesi Turbo ve Çet. Turbo hayalperest Çet gerçekçi! Gerçek bir tezatlık söz konusu.”
Filmin orijinal versiyonunda Havalı’yı seslendiren Samuel L. Jackson “Havalı, Turbo’ya onun koçu gibi davranıyor ve en iyi olacağına ikna etmeye çalışıyor. Havalı, takımın abisi ve moral kaynağı” diyor ve ekliyor “Turbo gelmeden önce yarışan salyangozların şampiyonu Havalı’ydı. Havalı’nın ekibine dahil olmak için onun güvenini kazanmalısınız, kazanırsanız size aileden biri gibi davranır.”
Snoop Dogg tarafından seslendirilen Sakin, ekibin en cool üyesi. Turbo’nun en çılgın hareketlerine bile farklı bir perspektiften bakabiliyor.
70’lerin sitcomu Happy Days’in Pinky Tuscadero karakterinden ilham alınarak yaratılan Alev karakteri ise sakız çiğneme meraklısı ve hız tutkunu! Uzun patinajlarıyla ünlü olan Alev’i House of Lies’ın yıldızı Ben Schwartz seslendiriyor.
“Gölge kadar hızlı” olduğunu iddia eden Beyaz Gölge, gölgelerin hızlı olmadığına bir türlü ikna olmayan yarışçı salyangozlardan bir diğeri.
Turbo’nun Indy 500 yarışına olan tutkusunu ilk başta desteklemeyen Starlight Plaza’daki renkli dükkânların sahipleri daha sonra Turbo’nun en büyük destekçisi olacaktır…
Salyangozların dünyasından çok daha büyük bir dünyaya açılacak olan Turbo, tüm dünyanın dikkatle izlediği bir kahramana dönüşürken, hiçbir hayalin ulaşamayacak kadar büyük, hayal kuran kimsenin de o hayale ulaşamayacak kadar küçük olmadığını bir kez daha kanıtlayacak!

Vizyon tarihi: 13 Eylül 2013
Yönetmen: David Soren
Tür: 3D, komedi, macera
Seslendirme: Ali Hekimoğlu (Turbo), Murat Aydın (Çet), Kadir Çermik (Tito)
Senaryo: David Soren
Süre: 96 dk.
Fragmanı izlemek için:

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157635231373342″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sevimli Tilki - Agent F.O.X. (2016) İlk Aşkım - Ma Premiere Fois - My First Love (2012) Ölüm Çiftliği - La Meute - The Pack (2011) Leyla'nın Kardeşleri - Leila's Brothers (2023) 10x10 (2018) Çoğunluk (2011)

Leave a comment