KUDÜS YILI’NDA KUDÜS KONSERİ
TULUYHAN UĞURLU KUDÜS’ÜN HÜZNÜNÜ BESTELEDİ
TULUYHAN UĞURLU KUDÜS İÇİN ÇALACAK

2017 Kudüs Yılı etkinlikleri kapsamında sanatçı Tuluyhan Uğurlu ile Kudüslü sanatçılardan oluşan Mizac Topluluğu bir konser verecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 2017 Kudüs Yılı etkinlikleri kapsamındaki “Zamanın Kudüs’ü, Kudüs’ün Zamanı” konserinde ünlü piyanist  Tuluyhan Uğurlu Kudüs’e özel olarak yaptığı besteleri icra edecek. Etkinlik, 12 Mayıs 2017 Cuma günü Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
GÖKTE YAPILIP YERE İNDİRİLEN ŞEHİR
Tuluyhan Uğurlu  Kudüs projesine, ‘hüzün’ temasıyla bakıyor ve Kudüs’e  İstanbul’dan bir pencere açıyor. Ünlü şair Sezai Karakoç’un “Gökte yapılıp yere indirilen şehir, Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri” olarak tanımladığı Kudüs’ü notalarla anlatırken, bir başka kadim kentin İstanbul’un özgür ve huzurlu dünyasından Kudüs’ün hüznüne ortak oluyor.
Konserde Tuluyhan Uğurlu, Kudüs için ve bu konsere özel olarak yaptığı bestelerini ilk kez  çalacak. Sanatçı, aynı zamanda Kudüslü müzik grubu Mizac Topluluğu’nun eserlerine de piyanosuyla eşlik edecek. Bu esnada da hazırlanan özel görsel sunum yapılacak.
FİLİSTİNLİLER’İN IZDIRABI NOTALARDA
Kudüslü gençler tarafından 2014 yılında kurulan Mizac Topluluğu, eserlerinde, farklı medeniyetlerin yüzyıllar önce Filistin’de bıraktıkları kültürel etkileri notalara döküyor. Filistinlilerin işgal ve sürgünlerle yaşadıkları ızdırapları yaptıkları müziğe aktaran müzisyenler, bunu Kudüs’ün kutsallığı, ihtişamlı binaları ve mukaddes mabedlerinin ruhuyla birleştirip geleceğe ümitle taşıyor. “Layali Al Tarab” Arap Müzik Festivali, “Yasemin Festivali”, “Ramazan Festivali” gibi bir çok uluslararası festival ve organizasyonda konserler veren Mizac, Istanbul’da ilk kez sahne alıyor.
GELİRİ KUDÜS’E GÖNDERİLECEK
Kudüs Platformu tarafından Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla organize edilen konser, 12 Mayıs 2017 Cuma Günü Topkapı Sarayı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Konserden elde edilen gelir ise Kudüs’e gönderilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Düşeş: Mafya Sızıntısı (2023) Yıldız Haritası - Maps to the Stars (2015) Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları - Hansel and Gretel Witch Hunters (2013) X-Men: Geçmiş Günler Gelecek - X-Men: Days of Future Past (2014) YAKARI LA GRANDE AVENTURE (2022) Ceberrut (2016)

Leave a comment