Tom Cruise, sürekli hız artıran aksiyon gerilim serisinin beşinci filmi olan “Mission Impossible – Rogue Nation” filminde bugüne kadarki en imkansız göreviyle yüzleşmek üzere Ethan Hunt rolüyle geri geliyor.  

IMF olarak bilinen çok gizli casusluk bürosu IMF ateş altındadır. Ama şimdi özgür dünyanın bugüne kadar bildiği en korkunç tehlike pusuda beklerken bile tamamen dağıtılmak üzeredir. O tehlike de çözülmesi imkansız, ülkeleri tarafından gündemleri olan medeniyetin
temellerini sabote etme amaçları için geride bırakılmış, özel eğitimli bir grup dönek casustan oluşan Sendika’dır. Sendika hakkında casuslar arasında uzun süredir sadece paniğe neden olan efsane olarak söz edilmektedir. Ama Ethan Hunt bu hain milletin hoş
karşılanmayan gerçekliğini yeni ortaya çıkarmıştır. Sadece gerçek olmakla kalmayıp aynı zamanda harekete geçmezse tüm dünyada patlama yaratacak bir saatli bombadır. CIA buna inanmaz. Kendi ekibi tehdit altındadır. Ama Ethan en büyük tehlikelere asla arkasını
dönmeyecektir.

Hunt en kötü düşmanıyla yüzleşirken onu vazgeçilmez kılan tüm özellikleri; kalp durduran
şartlarda kasten hareket edebilme yeteneği, göz alıcı global mekanlarda ustalıkla seyahat
etmesi, kötünün cezalandırıldığını, iyinin galip geldiğini görme arzusu aynı anda test edilir.  Hunt, Viyana’dan Kazablanka’ya, havadaki askeri uçağın üzerinden, sualtının derinliklerine kadar inşa ettiği kariyerin karşılaştığı en büyük tehlikeye karşı her türlü aşırılığa gidecektir. Ama en önemlisi gerçekten önemli olduğunu bildiği tek şeyi yapmaya, arkadaşlarına ve imkansızı zekice yenebileceği fikrine sadakatini korumaya çabalayacaktır.

Hunt rolünde Cruise’la yeniden ekip olan ajanlar; William Brandt rolüyle Jeremey Renner, zeki çocuk Benji rolünde Simon Pegg, Luther Stickell rolüyle Ving Rhames yer alıyor.

Aksiyon filmine yeni katılan oyuncular ise gizemli Ilsa Faust rolüyle İsveçli oyuncu Rebeca Ferguson (Herkules”), Solomon Lane rolüyle Sean Harris (“Prometheus”) ve CIA direktörü Alan Hunley rolüyle üç kez Altın Küre ödülü alan Alec Baldwin.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çakallarla Dans 5 (2018) Bulanık Sular - DeUsynlige - Troubled Water (2010) Ejderin Doğuşu - Birth of the Dragon (2017) Spiral: Testere Devam Ediyor - Spiral: From the Book of Saw (2021) İblis - La Posesion de Emma Evans - Exorcismus (2011) Türkler Çıldırmış Olmalı 2: Mavi Vatan (2023)

Leave a comment