Erdal Özyağcılar’ın boyacı olarak çıktığı sahneden aktör olarak indiği “Hoş Geldin Boyacı”, dyo’nun katkılarıyla; 19 Şubat Perşembe akşamı, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 20 Şubat Cuma akşamı, Profilo Alışveriş ve Kültür Merkezi, 21 Şubat Cumartesi akşamı Mall Of İstanbul Sahnesi’nde. Hayal bile edemediğimiz ya da kolaya kaçıp etmek istemediğimiz detaylarla dolu bir dramın tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildiği “Uçlar” ise 21 Şubat Cumartesi akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde. Oyunların başlangıç saati 20:30.

“HOŞ GELDİN BOYACI”

Yasak ilişki yaşadığı sevgilisi ile tatilinden yeni dönen Marcia (Berna Laçin), tadilat ve
boya işleri yarım kalmış evine geldiğinde önce değişen boyacıyla (Erdal Özyağcılar) ardından sevgilisinin karısı (Gözde Çetiner) ile karşılaşacaktır. Her üçünü de sürprizli bir gün beklemektedir.

“UÇLAR”

Bir gün, evine giren yabancı bir erkeğin, önce sözlü sonra fiziksel şiddetine maruz kalan
kadının hikayesinin anlatıldığı “Uçlar”da; kadın, erkeği etkisiz hale getirmeyi başarır ve bir
anda kurban(!) rolü karşı tarafa geçer. Kadının kız arkadaşları eve geldiğinde ise,
tecavüzcüsüne işkence yapan bir kadınla karşılaşırlar. O andan sonra herkes için, kendisiyle ve karşısındakiyle bir hesaplaşma başlar. Toplumda yer etmiş ön yargılar ve öğrenilmiş çaresizlikler midir kadını kurban yapan? Yoksa…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Maymun Prens - Pourquoi J’ai Pas Mange Mon Pere (2015) Çilek (2014) ELVIS (2022) Örümcek Ağı - Cobweb (2023) Mavi Adam - The Blue Man (2014) Hayalet Hikayesi - Personal Shopper (2017)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment