TİTANLARIN ÖFKESİ
“WRATH OF THE TITANS”

Sam Worthington, Ralph Fiennes ve Liam Neeson; Jonathan Liebesman’nın yönettiği “Titanların Savaşı/Wrath of the Titans” filminde bir kez daha savaşan tanrılar olarak karşımızdalar.
Korkunç Kraken’in kahramanca üstesinden geldikten on yıl sonra Zeus’un (Neeson),yarı tanrı oğlu Perseus (Worthington), on yaşındaki oğlu Helius ile birlikte, bir kasaba balıkçısı olarak, daha sakin bir hayat yaşamak istemektedir.
Bu arada, tanrılar ve Titanlar arasında üstünlük mücadelesi başlar. Tanrılar, insanların sadakatsizliği yüzünden tutsak Titanlar ve vahşi liderleri Kronos üstündeki kontrollerini kaybetmektedirler. Kronos, üzün süredir egemen olan Tanrılar Zeus, Hades (Fiennes) ve Poseidon (Danny Huston) kardeşlerin babasıdır.- Üçlü hükümdarlık uzun zaman once babalarını tahtan indirmiş ve Tartarus’un gizemli boşluklarında yer alan bir mağaranın derinlerindeki zidanda çürümeye terk etmiştir.
Hades ve Zeus’ın tanrı oğlu Ares (Edgar Ramirez) sözlerinden dönüp, Zeus’u yakalamak için Kronos’la anlaşma yapınca, Perseus daha fazla kayıtsız kalamaz. Zeus’un kalan güçleri de çekilince Titanlar daha da güçlenir ve dünya cehenneme döner.
Savaşçı Kraliçe Andromeda (Rosemund Pike), Poseidon’un yarı tanrı oğlu Argenor (Toby Kebbell) ve tahttan düşürülmüş tanrı Hephaestus’un (Bill Nighy) yardımlarıyla Perseus, Zeus’u kurtarmak, Titanları devirmek ve insanlığı kurtarmak için yeraltı dünyasında arayışa başlar.
Jonathan Liebesman’ın (“Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı”) yönettiği filmin senaryosu Dan Mazeau & David Leslie Johnson tarafından, Hikayesi ise  Greg Berlanti & David Leslie Johnson & Dan Mazeau  tarafından Beverley Cross’un yarattığı karakterlere dayanarak yazıldı.
Filmin yapımcısı daha önce de “Titanların Savaşı/Clash of the Titans” filminin yapımcılık görevini üstlenmiş olan; Basil Iwanyk (“Hırsızlar Şehri”), ve Polly Cohen Johnsen (“Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore”).  Yönetici yapımcılar ise Thomas Tull, Jon Jashni, William Fay, Callum McDougall, Kevin De La Noy ve Louis Leterrier.
Sam Worthington (“Avatar”) ve Academi Ödülü® adayı Ralph Fiennes (“The English Patient,” Harry Potter” filmleri) ve Liam Neeson (“Schindler’s List,” “Unknown”) uluslararası oyuncu kadrosunun başında geliyorlar. Ayrıca kadroda Danny Huston (“Robin Hood”), Edgar Ramírez (“The Bourne Ultimatum,” “Carlos”), Bill Nighy (“Harry Potter ve Ölüm Yadigarları– Bölüm 1”), Toby Kebbell (“Prince of Persia: The Sands of Time”) ve Rosamund Pike (“Barney’s Version”) da yer alıyorlar.

Bu efsanevi destanı hayata geçirmeyi başaran sahne arkası ekibinde; görüntü yönetmeni Ben Davis (“The Rite,” “Kick Ass”); yapım tasarımcısı Charles Wood (“The Italian Job,” “The A-Team”); Akademi Ödüllü® editör Martin Walsh (“Chicago,” “V for Vendetta”); ve kostüm tasarımcısı Jany Temime (“Harry Potter” filmleri).  “Titanların Öfkesi/Wrath of the Titans” önceki filmden yetenekli ekip üyelerini de tekrar bir araya getiriyor: Oscar®-adayı görsel efektler amiri Nick Davis (“Kara Şovalye,”); Oscar®-adayı protez amiri Conor O’Sullivan (“Kara Şovalye/The Drak Knight,” “Er Ryan’ı Kurtarmak/Saving Private Ryan”); ve Akademi Ödüllü® özel görüntü efektleri ve animasyon amiri Neil Corbould (“Gladiator”).  Ayrıca, Oscar®-adayı makyaj tasarımcısı Paul Engelen (“Frankenstein,” “Robin Hood”) ve saç  tasarımcısı Kevin Alexander (“Robin Hood,” “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian”) bu ekibe dahiller.
Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures işbirliği ile, bir Thunder Road Filmi olan “Titanların Öfkesi/Wrath of the Titans” filmini sunar. Furia de Titanes II, A.I.E. ve COTT Productions ortak yapımı olan filmin dağıtımı, 3D ve 2D olarak dünya çapında  Warner Bros. Entertainment Şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.
www.titanlarinofkesi.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Angry Birds Filmi 2 - The Angry Birds Movie 2 (2019) Kuzular Kurtlara Karşı 2 - Sheep and Wolves 2 (2019) Aşk Mektupları - Mal de Pierres – From the Land of the Moon (2016) Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016) Fokus - Focus (2015) Gelin (2022)

Leave a comment