Bilinen kalıpların dışında, sıra dışı filmler yapan, tuhaf tarzıyla tüm dünyaya damgasını
vuran efsane yönetmen Tim Burton, son filmi “Big Eyes – Büyük Gözler”le de bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı! Burton’ın sanat tarihinin yaşanmış en sansasyonel olaylarından birine odaklanarak uyarladığı filmde; bu yıl, bu filmdeki performansıyla Altın Küre Ödülleri’nde, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülen Amy Adams ile Christoph Waltz başrolleri paylaşıyor. Sinemaseverler tarafından sabırsızlıkla beklenen film; Mars Dağıtım’ın dağıtımcılığında 6 Mart 2015 tarihinden itibaren beyazperdede.

Abartılı karakterler yaratmasına rağmen bu karakterlerin insani değerlerini
kaybetmemelerine özen gösteren ABD’li yönetmen Tim Burton son filmi “Big Eyes – Büyük
Gözler”de; 1950li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane (Amy Adams)’in, eşi Walter Keane (Christoph Waltz) ile yaşadığı güç mücadelesini
beyazperdeye aktarıyor.

Sinemaseverlerin sanat tarihinin yaşanmış en sansasyonel olaylarından birine tanıklık
edeceği, senaryosu Scott Alexander ve Larry Karaszewski tarafından kaleme alınan filmde, Amy Adams ve Christoph Waltz muhteşem oyunculukları ile göz dolduruyor. 6 Mart 2015 tarihinde vizyona girmeye hazırlanan “Big Eyes – Büyük Gözler”de, Lana del Rey’in bu film için özel olarak bestelediği “Big Eyes” ve “I Can Fly” adlı şarkıları da yer alıyor.

“BIG EYES – BÜYÜK GÖZLER”
Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koyduğu eserleri satış stratejisi adına
sahiplenen Walter Keane (Christoph Waltz),para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi
Margaret’i (Amy Adams) gölgede bırakır ve yaptığı tabloların birisi için bile “Benim
tablom!” diyemeyen Margaret, kocasına karşı çetin bir savaş vermeye başlar. “Big Eyes – Büyük Gözler”, Margaret’ın bir sanatçı olarak uyanışını, resimleriyle yakaladığı iz
bırakan başarısını ve çoktan uluslararası üne kavuşmuş eşiyle yaşadığı çalkantılı ilişki
sürecini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Parazit - Parasite - Gisaengchung (2019) Osman Pazarlama (2016) Wolverine - The Wolverine (2013) Ailecek Şaşkınız (2018) Kalbim Sende - Don Jon (2013) Deniz Seviyesi (2014)

Leave a comment