Yılmaz  Okumuş’un kaleme aldığı, Adem Kılıç’ın yönetmenliğinde çekilen Türkiye’nin ilk Temel filmi olan “Sümela’nın Şifresi- Temel” filminin galası çekimlerinin yapıldığı Karadeniz’in şirin ilçesi Trabzon’da yapıldı.
Trabzon merkezinde yeni yapılan Varlıbaş AVM merkezi içindeki Avşar Sinemasını dolduran binlerce Trabzonlu filmin başrol oyuncusu aslen  Trabzonlu olan Alper Kul ile Ruhi Sarı ve diğer oyuncuları büyük bir coşkuyla karşıladılar. Cannes Film festivalindeki  sanatçılar gibi galanın yapılacağı AVM merkezine kırmızı halıdan geçerek katılan sanatçılar Trabzon halkının kendilerine gösterdikleri sevgi selinden oldukça mutlu oldukları gözlendi.
Filmin yönetmeni Adem Kılıç, Alper Kul, Salih Kalyon,Aslıhan Güner Necip Memili,Çetin Altay, Emin Albayrak,Tarık Ünlüoğlu, Ali Düşenkalkar ile çok sayıda sanatçının hazırbulunduğu  galaya, filme sesiyle destek veren Volkan Konak da katıldı.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ında iştirak ettiği galada filmin başrol oyuncusu Alper Kul ile diğer sanatçılar Trabzon’un meşhur oyunu olan Kolbastı’yı birlikte oynamaları AVM’yi hınca hınç dolduran Trabzonlu’lar tarafından alkışlandı.
16 Aralık 2011 Cuma günündan ittibaren vizyona giren Sümela’nın Şifresi-Temel filmi görülmeye değer filmler arasında yerini aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uçan Melekler - Flying Angels (2010) Deadpool (2016) The Hangover III: Felekten Bir Gece - The Hangover Part III (2013) Donmuş Irmak - Frozen River (2009) Kaçış Planı 2: Hades - Escape Plan 2: Hades (2018) Sanal Hayatlar - Disconnect (2013)

Leave a comment