Geçen yıl  Sümela’nın Şifresi filmiyle başlayan serüven şimdi de Moskova’nın Şifresiyle devam ediyor.
Filmin başrol oyuncusu aslen Trabzonlu olan  Alper Kul, Moskova’nın şifresinde de Karadeniz insanın kendine has şivesiyle konuşması, filmdeki başarısı sinema severlerin sevgisine mahzar olmuştu. Filmin ikinci versiyonu olan Moskova’nın Şifresinde, ilk filme nazaran daha çok güleceksiniz. Alper Kul, her Türk erkeği gibi Karadenizli Temel’in de baba olma isteğinin bulunduğunu belirterek “bakalım senaristler Temel’in baba olmasını sağlayacaklar mı? Bunu hep birlikte filmin üçüncü versiyonu olan “Barselona’nın Şifresinde” inşallah göreceğiz” dedi.
Filmin galası Trabzon’da iş, sanat, spor  ve  sosyetenin ünlü isimleri ile Trabzon halkının katılımıyla gerçekleşti. Filmde yöresel kıyafetle rol alan Havva Karpuz, halk tarafından büyük alkış alırken, filmin başrol oyuncusu Alper Kul ve  Aslıhan Güner  ile diğer  sanatçıların kırmızı halı da halkı selamlamaları
Holuvid sinemasını adeta gölgede bıraktı. Filmin üçüncü versiyonunun Barselona da çekileceğini belirten Alper Kul; Barselona bilindiği gibi aynı Trabzon sporun renklerine sahip yani mavi-beyaz olması  Trabzon’la Barselona üzerindeki şifrelere yoğunlaşacağız. Filmi izleyenler bilecek ikinci filmin sonunda eşimin “hamileyim” müjdesiyle   onu denize atıyorum. Senaristler ne yazar bilmiyorum ama Temel tabi ki baba olmak ister. Bunu Barselona’nın Şifresinde ne olacak  inanın bilmiyorum ama hep beraber  göreceğiz. Filmin dördüncü kısmı var mı ? onu da bilmiyorum. Haberler de hep görüyoruz etrafımız kaynıyor, kazalar keza öyle Moskova’nın şifresi filmiyle insanların ailecek hiç çekinmeden sinemalara giderek 1.5 saat süreyle mutlu  ve neşeli saatler geçirmelerini istiyorum. İnanın bu film 1.5 saat boyunca sinema seyircisini güldüreceğini iyi biliyorum. Herkesi bu filmi izlemeye davet ediyorum” dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mutluyum, Devam Et - Happy Thank You More Please (2011) Bay Doğru - Mr. Right (2016) Paranormal Activity 2 (2010) Büyük Umutlar - Great Expectations (2013) Şansa Bak - 50/50 (2012) DOLITTLE (2020)

Leave a comment