Birol Topaloğlu yeni gösterisi 4SAZTEKSES ile ilk kez 8 Mayıs’ta seyirci karşısına çıkıyor…

4SAZTEKSES TEK KİŞİLİK MÜZİKLİ PERFORMANS

Karadeniz müziğinin usta yorumcusu Birol Topaloğlu, gezgin müzisyenlerin geleneğinin izinden giderek yeni bir proje hazırladı. Birol Topaloğlu’nun tek kişilik müzikal gösterisi 4SazTekSes;  sanatçının hayatı ve müzikle kurduğu ilişki üzerinden kurgulandı.

Birol Topaloğlu çocukken lambalı radyolardan dinlediği bağlamanın sesine duyduğu merakla ileriki yaşlarda Anadolu’nun geleneksel müziklerini yorumlamaya başladı. İlerleyen yıllarda anadili olan Lazca başta olmak üzere; çocukluğunu geçirdiği Karadeniz’in farklı dillerindeki şarkıları üzerine uzmanlaştı. Doğu Karadeniz’in birçok köyünü, yaylasını gezerek yaptığı derlemeleri yorumladığı albümler çıkardı. Sanatçı, 4SazTekSes’te kendi hayatını, enstrümanlarla tanışmasını, yaşadığı yerleri hikâyeler, şarkılar ve görsellerle zenginleştirerek anlatıyor.

Tulum özgürlük, kemençe çoşku ve dik başlılık…
Çalışmaları uzun süredir devam eden projede Topaloğlu; bağlama, kemençe, çonguri ve tulum çalıyor. Topaloğlu “Benim için tulum, kabına sığmaz özgürlüğü, kemençe coşku ve dik başlılığı, bağlama haykırışı, çonguri ise kadife sesli hüznü çağrıştırır.” diyerek anlattığı enstrümanlarıyla bazılarını bildiğiniz, bazılarını ilk kez duyacağınız ezgileri çalacak bu gösteride.

Tek kimliğimiz vicdanımızdır!
“Dünya bir köy! dünyayı güzelleştiren şey ise  her sazın, her sesin, kendine has duygusudur, rengidir!

Aslında her birimiz ayrı ayrı bu sazlar  gibi değilmiyiz!
Farklı dillerimiz, inançlarımız, renklerimiz olmasına rağmen bu dünyanın çocukları değilmiyiz! Güneşimiz, ayımız, gökyüzümüz bir değil mi?  Hani bir yazarın dediği gibi “tek kimliğimiz vicdanımızdır” diyebilen dünyanın bütün güzel insanlarına…” diyen Topaloğlu 8 Mayıs’ta dinleyicilerini keyifli bir müzikal yolculuğa çıkartacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Oxford Cinayetleri / The Oxford Murders (2009) Yakın Tehdit - Trespass (2013) Kabr-i Cin: Mühür (2016) Eş Anlamlılar - Synonyms (2019) Madame (2018) Bulut Atlası - Cloud Atlas (2012)

Leave a comment