Roma’da yaşayan ve ilkokul öğretmenliği yapan yazar Stefano Bordiglioni, çocuklar için yazdığı elliden fazla kitabıyla yalnızca kendi öğrencilerine değil, tüm çocuklara yaratıcılık cesareti ve okuma sevgisi aşılıyor. Çiçeği burnunda okurlar için “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan Tarih Öncesi Hikâyeler 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. Serinin ilk kitabı Mamut Avı’ndan hemen sonra ikinci kitap Ateşin Etrafında da okurla buluşuyor.

Paolo’nun Düşproblemleri, Söz-Düş Makinesi, Akkuzu Karakuzu gibi yaratıcılık ve eğlence dolu kitaplarıyla Türkiyeli okurun beğenisini kazanan İtalyan yazar Stefano Bordiglioni’nin kaleminden bu kez heyecan dolu bir seri raflarda yerini alıyor. Tarih Öncesi Hikâyeler’in ilk kitabı olan Mamut Avı’nda ilk çağda yaşayan kabilelerin yaşam mücadelelerine tanık oluyoruz.
Kışın zorlu şartları nedeniyle açlıkla yüzleşmek üzere olan Kotan Kabilesinin insanları endişelidir. Ta ki o devasa hayvanı, mamutu gördükleri güne kadar! Kaybedecek vakitleri olmayan kabilenin kadınları ve erkekleri, etraftaki aç kurtlara rağmen mamutu avlayıp hayatta kalmayı başarabilecekler mi?
Çocukların okuma becerisini geliştirmek, onlara okumayı sevdirmek için özel olarak hazırlanan “İlk Okuma Kitapları” dizisi, yirmiyi aşkın kitaba ulaştı. Çiçeği burnunda okurlar bu kitaplarla okumanın tadına varacak. Tarih Öncesi Hikâyeler serisi 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için raflarda yerini aldı. Serinin ilk kitabı Mamut Avı’ndan hemen sonra ikinci kitap Ateşin Etrafında da raflarda olacak.

“Adai, Zora ve Kotan Kabilesinin bütün üyeleri yeni bir şey öğrenmişti. Belki küçük bir bilgiydi; ama bu sayede, ilkel dünyanın zorluklarına karşı verdikleri yaşam mücadelesinde kullanabilecekleri bir silahları daha olmuştu.”

Kitap: Tarih Öncesi Hikâyeler – Mamut Avı
Yazar: Stefano Bordiglioni
Çeviren: Tolga Darcan
Resimleyen: Fabiano Fiorin
Dizi: İlk Okuma Kitapları
Yaş aralığı: 6, 7, 8 +
Sayfa: 48
Fiyat: 10,00 TL

Stefano Bordiglioni Bologna Üniversitesi’nde pedagoji eğitimi gören Stefano Bordiglioni tez çalışmasını “Çocuklarda Yaratıcılık” konusu üzerinde tamamladı. Eğitim ve seyahat amacıyla pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Meksika, Çin, Polinezya, Hindistan, Botswana, Nepal, Mısır ve Fas’ı ziyaret etti. Bu seyahatleri sayesinde dünyanın tüm okyanuslarına dalıp denizin altında ne var ne yok diye baktı. Çocuklar için fabl, masal, öykü türünde elliden fazla kitap yazdı. Aralarında Gianni Rodari, Hans Christian Andersen, Colette Roselli, Ciliegia d’oro’nun da olduğu birçok ödülü bulunuyor. Şu anda İtalya’nın Forli şehrinde ilkokul öğretmenliği yapıyor, çocuk kitapları dışında seyahat, tiyatro kitapları ve televizyon programları için metinler yazıyor. Yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitapları Söz-Düş Makinesi, Paolo’nun Düş Problemleri, Denizi Düşleyen Prenses, Akkuzu Karakuzu ve Akkuzu Karakuzu Lunaparkta da Türkiyeli okurlar için raflarda.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
İşkence Odası - Martyrs (2016) Turnuva - The Tournament (2009) Dedektif Dee: Gizemli Alev - Detective Dee and the Mystery of Phantom Flame (2012) Mekanlar ve Yüzler - Faces Places (2018) Umut Avcıları (2018) Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı - Insidious: The Red Door (2023)

Leave a comment