TAM GAZ
“BABY DRIVER”

YAPIM BİLGİLERİ

“O iyi bir çocuk; direksiyon başında ise bir şeytan.”

Burada sözü edilen kişi, acımasız suçluların kaçış arabalarını A noktasından B noktasına götüren, masum görünümlü Baby’dir (Ansel Elgort). Baby bir deli fişek gibi araç sürerken, kafasının içinde çalan kişisel bir müzik vardır. Bunun nedeni, kaçış rotasını, iPod’unda özenle derlenmiş ve dosdoğru kulaklarına erişen özel ritimlere göre planlamasıdır; her bir şarkı, araçtakileri hayatlarının yolculuğuna çıkaran, ustaca zamanlanmış keskin dönüşlere, vites değişimlerine ve kaçış manevralarına denk gelmektedir.

Sürat ile müziği birleştiren “TAM GAZ/BABY DRIVER”, yazar-yönetmen Edgar Wright’tan, türleri heyecan verici bir şekilde buluşturan, başka örneği olmayan yepyeni bir aksiyon gerilim.

Baby, güpegündüz bir dizi şanslı banka soygunu gerçekleştiren ve bu başarısını kısmen Baby’nin otomobil konusundaki zekasına borçlu olan Doc (Kevin Spacey) için çalışmaktadır. Doc’ın başvurduğu diğer profesyoneller kanunsuzluğu seçmiş eski Wall Street çalışanı Buddy (Jon Hamm); Buddy’nin genç, kural tanımaz, sansasyonel suç ortağı Darling (Eiza Gonzalez); ve fevri mizaçlı, elinden silahı eksik etmeyen Bats’tir (Jamie Foxx). Bats’in Baby’yle ilgili –tavrından yeteneğine– duyduğu şüpheler o zamana kadar sorunsuz yürüyen operasyonda tehlikeli bir gerginlik yaratmaya başlar.

Baby’nin dış görünümü –güneş gözlükleri, mesafeli duruşu ve hiç çıkarmadığı kulaklıkları– onun boyundan aşkın işlere kalkışmış bir çocuk olduğu izlenimini yaratabilir ama kaçmadaki becerileri kimsenin boy ölçüşemeyeceği türdendir. Ancak, yeteneklerine gizliden gizliye gösterilen talep ve kendisinin bu yeteneklerini kullanış biçimi, genç adamın doğru ile yanlış anlayışı üzerinde ağırlık yapmaya başlar; özellikle de, Debora (Lily James) adındaki sevecen bakışlı, tatlı garson kıza aşık olup, bu tehlikeli ve lanet işin kendisinin aşk ve mutluluk şansını tehdit ettiğini düşünmeye başladığında.

Geri dönüşler, ileri atlamalar ve yürek hoplatan sıçrayışlarla dolu; Steve McQueen’in bir Mustang’in direksiyonunda arabalı kovalamaca sahnelerini sonsuza dek değiştirişinden beri sinemaseverleri büyülemiş olan suç ve kovalamaca türü filmlerden esinlenilmiş “TAM GAZ/BABY DRIVER” sadece Wright’ın hayal edebileceği tipte, oyunun kurallarını değiştiren, şerit değiştiren, yoğun tempolu muhteşem bir film.

Edgar Wright’ın yazıp yönettiği “TAM GAZ/BABY DRIVER”ın yapımcılığını Big Talk Pictures’dan Nira Park, Working Title yöneticileri Eric Fellner ve Tim Bevan; yönetici yapımcılığını ise Edgar Wright, Adam Merims, James Biddle, Rachael Prior, Liza Chasin ve Michelle Wright üstlendi.

“TAM GAZ/BABY DRIVER”ın başrollerinde Ansel Elgort (The Fault in Our Stars), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James (Cinderella), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), Jon Hamm (“Mad Men”) ve Jamie Foxx (Sleepless) yer alıyor.

Wright filmin yaratıcı ekibi için hem uzun zamandır birlikte çalıştığı hem de yeni isimlerden oluşan, yüksek oktanlı bir ekip kurdu: Wright’la düzenli olarak birlikte çalışan Emmy® ödüllü görüntü yönetmeni Bill Pope (Scott Pilgrim vs. the World, The World’s End), yapım tasarımcısı Marcus Rowland (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz, The World’s End) ve kurgu ustaları Paul Machliss (Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz, The World’s End) ve Jonathan Amos (Attack the Block, Scott Pilgrim vs. the World); Wright’la ilk kez birlikte çalışan kostüm tasarımcısı Courtney Hoffman (The Hateful Eight, Captain Fantastic), görsel efektler amiri Stuart Lashley (The Danish Girl, Mirror Mirror) ve ikinci birim yönetmeni ve dublör koordinatörü Darrin Prescott (Captain America: Civil War, John Wick).

MRC’nin sunduğu bu A TriStar Pictures filminin çekimleri Georgia-Atlanta şehrinin içi ve çevresinde gerçekleştirildi.

“TAM GAZ/BABY DRIVER”ın süresi 1 saat, 53 dakikadır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hükümet Kadın (2013) Sırrı Cin (2023) Max Maceraları: Kralın Doğuşu - Max Begins (2012) Dört Köşe (2017) Aşk Sarhoşu - Love & Other Drugs (2011) Meleklerin Payı - The Angel's Share (2012)