TAKİYE
‘Allah’ın Yolunda’
7 MAYIS 2010’DA SİNEMALARDA…

Sezonun en ilginç ve akılda kalacak filmi olan ‘TAKİYE Allah’ın Yolunda’ 7 Mayıs’ta beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak. Gerçek yaşanmış olaylardan yola çıkılarak senaryolaştırılan film, bir çok mağdurun sorununa parmak basacak.

Erhan Emre, Rutkay Aziz, Ali Sürmeli, Fahriye Evcen, Stipe Erceg, Mahir Günşıray, Serkan Keskin, Michael Mendel ve Özay Fecht’in rol aldıkları filmde gerçekte Avrupa’da çok yaygın bulunan İslami yatırım şirketlerinden birine tüm parasını kaptıran bir ailenin dağılması konu ediliyor.  Filmin senaryosunu gerçek olaylardan yola çıkarak yazan Kadir Sözen, yapımcı kimliğiyle de yaklaşık beş yıldır bu projenin hayata geçmesi için çaba harcadı.  Filmfabrik’ın yapımcığılında tamamlanan ‘Takiye’ 7 Mayıs 2010’da beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak…

Metin, bu şirketlerden biri olan JİMPA’ya tüm parasını yatırmış ve hatta yakın çevresini de ikna etmiştir. Büyük vaatlerde bulunmuş olan JİMPA isimli bu şirket, paraları topladıktan sonra  iflas eder, yöneticileri ortadan yok olur. Para yatıran birçok kişi Metin’den hesap sorar. Bu tip islami yatırım şirketlerine inanıp paralarını yatıran yüzbinlerce aile gibi kendi ailesinin de tüm birikimi bir anda yok olmuştur. Kendini suçlu hisseden Metin, aynı zamanda karanlık işlere alet edildiğini de düşünür. Kimse ona gerçekten neler olduğunu ve onca paranın nereye gittiğini
söylememektedir. Metin’in olayları çözmek için başladığı yolculuğu onu hiç tahmin etmediği gerçeklerle yüzleştirecektir.

Öte yandan  Metin’in ağabeyi Numan bu İslami girişimler hakkında pek olumlu düşünmemektedir. Metin’in kayınpederi olan Hoca da Metin’i uyarır. Aslında Hoca söylediğinden  daha fazlasını biliyor gibi görünmektedir

YAPIM ŞİRKETİ: FİLMFABRİK
YÖNETMEN: BEN VERBONG
YAPIMCI: KADİR SÖZEN- F. SERKAN ACAR
SENARYO: KADİR SÖZEN
GÖRÜNTÜ YÖN.: AXEL BLOCK
MÜZİK: OLİVER KRANZ
DAĞITIM ŞİR.: TİGLON
DÜNYA DAĞITIM: BAVARIA MEDIA
KOPYA SAYISI: 100
SÜRE: 95 DK
TÜRÜ: POLİTİK DRAM
VİZYON TARİHİ: 7 MAYIS 2010
OYUNCULAR: ERHAN EMRE (Metin), RUTKAY AZİZ (Hüseyin), ALİ SÜRMELİ (Hoca),  FAHRİYE EVCEN (Sevde), STİPE ERCEG (Numan), MAHİR GÜNŞIRAY(Ali Asker), SERKAN KESKİN (Kenan), SUSAN ANBE (Sabine), MICHAEL MENDEL(Höffgen), ÖZAY FECHT (Anne)

http://www.izlesene.com/video/sinema-takiye/1898813

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Nezih Bir Film (2018) Pi Sonsuzluk (2021) Alem-i Cin (2018) Sonsuz Aşk (2017) Yang’dan Sonra - After Yang (2022) Neden Tarkovski Olamıyorum? (2015)

Leave a comment