SÜPER YETENEK

SÜPER YETENEK, Himalaya’da bir kasabada yaşayan kocaman gözlere sahip Tibet çoban köpeği olan BODI’nin (Ziya Kürküt) hikayesini anlatıyor. Bir zamanlar kasabayı  LINNUX (Faruk Akgören) ve kurt çetesi’nin işgalinden kurtaran Bodi’nin babası KHAMPA (Selçuk Kıpçak), kasabanın koruyuculuğu görevini oğluna devretmek üzeredir. Ancak ne kadar çabalasa da babasının yerini dolduramayacağının acı verici bir şekilde farkındadır. Gökyüzünden bir radyo düşer ve sonra her şey değişir. Bodi eski yıllardan bir Rock yıldızı olan ANGUS SCATTERGOOD’u (Atilla Şendil)  duyduğunda, kalbinde keşfetmek zorunda olduğu müzikal bir dünya olduğunu fark eder ve bu her şeyi hatta babasını bile arkasında bırakıp gitmek demektir. Kasabanın Hakimi FLEETWOOD (Ayhan Kahya), Khampa’yı oğlunu serbest bırakması konusunda ikna eder. Ev yapımı bir gitar ile şehre giden Bodi, sokak müzisyenleri ile dolu bir park bulur. Burada bahtsız bir grubun lideri olan DARMA (Pınar Erengil), davulcu GERMUR (Sinan Divrik) ve Bodi’yi atışmaya davet eden havalı gitarist TREY (Talat Türkeli) ile tanışır. Bu atışmada çuvallayan Bodi daha çok fazla öğreneceği şey olduğunu anlar ve naif bir umutla Angus’tan onu bir rock yıldızı yapması için eğitmesini ister. Angus’un Bodi gelmeden önce başlayan sorunları bulunmaktadır. Bir albüm yapmalıdır ancak birçok engelle karşı karşıyadır. Bodi ile Angus el ele verip müzik yapıp paylaşmanın tadına yeniden varırlar.
Bodi gitarist olma hayallerine yaklaşırken, yakın şehirlerdeki kurt çetelerinin dikkatini çeker. Linnux en iyi adamları olan RIFF (Erkan Taşdöğen) ve SKOZZ’u (Hiç Konuşmuyor) Bodi’yi kaçırmak için görevlendirir. Kaçırılan Bodi farkında olmadan kasabasının savunması hakkında bazı bilgileri söyler. Bunun üzerine Linnux ve kurtlar, Bodi’nin evine doğru yola çıkarlar. Sonunda Bodi babasına ve kasabasına karşı olan sorumluluklarını yerine getirmek için evine geri döner. Müziğin gücü ve ahengi ile kasabada barışı yeniden sağlar.

Vizyon tarihi: 3 Mart 2017 (1s 20dk)
Yönetmen: Ash Brannon
Oyuncular: Luke Wilson, J.K. Simmons, Eddie Izzard
Tür: Animasyon
Ülke: Çin, ABD

Fragman:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pek Yakında - Coming Soon (2009) Direniş Günlerinde Aşk - Apres Mai – Something In The Air (2013) Kırmızı Kaplumbağa - La Tortue Rouge – The Red Turtle (2017) Meryem (2013) Aşk Treni - Chennai Express (2014) Haydi Tut Elimi (2024)

Leave a comment