Türk tiyatrosunun ve sinemasının renkli isimlerinden, usta oyuncu Sümer Tilmaç, Has Baba karakteriyle mafya babası oldu… Çekimleri devam eden “MC DANDİK” adlı sinema filminde Has Baba karakteriyle sinema seyircisinin karşısına çıkacak olan Sümer Tilmaç, “Filmde hem Ragga Oktay’ın babası, hem de mafya babasıyım… Sürprizlerle dolu bir proje MC DANDİK… Bu projede yer almaktan dolayı son derece mutluyum. Merak ve heyecanla filmin beyazperdeye taşınacağı günü bekliyorum” dedi…

Yapımcılığını Ragga Oktay ve Hakan Yıldız’ın (Paprika Prodüksiyon), yönetmenliğini sanatçının kendisi ve Cem Yaz’ın üstlendiği MC DANDİK” in öykü ve senaryosu da Ragga Oktay’ın kendisine ait. Kubilay Tuncer ve Cem Yaz’ın katkılarıyla senaryonun şekillendiği filmin çekimlerinde Mafya babası karakterine Sümer Tilmaç can veriyor.
Filmde hem babasını, hem de mafya babasını canlandıracak olan Sümer Tilmaç için ragga Oktay, “Sümer Abi yılların usta oyuncusu… Setteki her anı neşe, kahkaha ve tecrübe dolu… Ondan çok şey görüp, çok şey öğreniyoruz. Böylesine büyük bir ustayla çalışmak çok keyifli” dedi.

“ROMANTİK MÜZİKAL KOMEDİ”
BİR SİNEMA FİLMİ
“MC DANDİK” ÇEKİMLERİ SÜRÜYOR…

Yıllardır üzerinde çalıştığı tiplemeleri ve projeyihayata geçirmenin, en doğru yolunun bir sinema filmi olduğuna inanan Ragga Oktay, 4 yıldır senaryosu üzerinde çalıştığı ilk sinema filmi “MC DANDİK”çekimlerine başladı.
Türkiye’de az örneği yapılmış“romantik müzikal komedi” türünde olan bu filmiçin, yüzlerce oyuncu ve dansçı uzun bir hazırlık sürecinden geçirildi. Onlarca mekan organize edildi, gerçeküstü mekanlar yaratıldı, yüzlerce kostüm dikildi.Ragga Oktay, büyük titizlikle ve uzun süren çalışmalar sonucu çekimlerine başlanan MC DANDİK filmi ile hayallerine ulaşmanın ilk adımını attı…
Filmde Dandik ve Has İttir adlı iki farklı karakteri canlandıracak olanRagga Oktay, “Bu filmin önce beyniyim, sonra oyuncusu, müzisyeni ve yönetmeniyim. Filmin fikir sahibi olabilirim ama bunu çok güzel bir ekip kurarak daha da güçlü bir hale getirdik… Mümkün olduğu kadar beynimizdeki fikre yaklaşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Uzun ama verimli bir ön hazırlık süreci yaşadık. Kendimi bir sinema filmi için tecrübe olarak hazır hissettiğim bir dönem. Bugüne kadar bulamadıkları bir görsellik ve müzikalite seyirciyi bekliyor olacak!!! Hatta sloganımız şu “Komedisiyle, aşkhikayesiyle, müzikleriyle bugüne kadar yapılmamış bir film MC DANDİK.İzleyicileri çok değişik bir dünya ile buluşturacağız.”Örneğin büyük bütçesiyle ve büyük emeğiyle bugüne kadar rastlanmamış bir hapishane yaptırıyoruz… Filmin en büyük sürprizlerinden biri bu… Heyecanlı ve mutluyum” dedi.
İstanbul ve İzmit’te kurulacak özel bir plato da 4 hafta da çekilecek filmin ana kadrosu ise; Ragga Oktay (Dandik ve Has İttir adlı  2 ayrı karakter), Zerrin Arıkan (Aslı), Lemi Filozof (Fiko), Sümer Tilmaç (Has Baba), Özay Fecht (Has Anne), Asım Can Gündüz (Mc Sallama), Gülüm Baltacıgil (Sinem), Muhammed Solihu (Yeşil Dev),Emmanuel Mele Jason (40 Cent)’dan oluşuyor…
FİLMİN KONUSU:
Doğduğu gün kaderi belirlenmiş olan öksüz ve yetim DANDİK (Ragga Oktay), zorluklarla dolu bir hayatın içinde iyilik ve dürüstlükle aşkının peşinden koşarken kötü bir adamın düşmanlığını ve hayatın engellerini aşmaya çalışır. Yıllar önce kaybettiği çocukluk aşkı ASLI’yı (Zerrin Arıkan)  tesadüfen yeniden bulan DANDİK, en yakın arkadaşı FİKO (Lemi Filozof) ile birlikte ayakta durmaya çalışırken bir yandan da sevdiğiyle mutlu bir hayat kurmanın yollarını arar. Hiçbir zorluk karşısında geri adım atmayan, hapse düşünce bile ayakta kalmayı başaran DANDİK, sevdiğine ve hayallerine kavuşabilecek mi?  Kötü adamla olan savaşı nasıl son bulacak ve bu savaştan kim galip çıkacak?

Pek çok sürprizi olan “MC DANDİK” sinema filminin Kasım ayında vizyona girmesi planlanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
PAW PATROL FİLMİ (2021) İki Yüzlü (2024) Celal ile Ceren (2013) Ümmü Sıbyan: Zifir (2014) Ma Seninle İlgilenir (2019) Karanlık Görev - Age of Shadows (2017)

Leave a comment