YILIN KOMEDİ FİLMİ GELİYOR!
SÜMELA’NIN ŞİFRESİ ÇÖZÜLÜYOR!
KARADENİZ’İN HALK KAHRAMANI TEMEL FİLM OLUYOR!!!

Yılın komedi filmi Sümela’nın Şifresi’nin çekimleri Trabzon’da start aldı. Yılmaz Okumuş’un kalema aldığı, Adem Kılıç’ın yönetmenliğinde çekilen komedi filminde Alper Kul , Aslıhan Güner  Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı Ürün’ün rol aldıkları filmde pek çok Karadenizli’nin yaşadığı komik olaylar tek bir kahramanın bünyesinde toplanıyor. Türkiye’de herkesin çok yakından tanıdığı ‘halk kahramanı’ Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın Sırrı’nı çözmeye çalışır. Alper Kul’un Temel’i oynadığı filmde, başrol oyuncusu gibi ekibin neredeyse tamamı Trabzonlu.

Üçgen Yapım Evi’nin yapımcılığında sinemaya uyarlanan “Sümela’nın Şifresi Te-Mell”, Pinema Film’in dağıtımıyla Ekim 2011’de
beyazperdede izleyicisiyle buluşacak. Senaryo kadar set arkasının da oldukça eğlenceli geçtiği sette, çekimler kahkahalar yüzünden
sık sık durduruluyor…
KONU:
Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz’de bile herkesin dalga geçtiği  “fakir” Temel, Trabzon’un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoylar’ın kızı Zuhal’e aşıktır. Müstakbel kayınpederinden kızını isteyen Temel, Hıdır Yücesoy tarafından dalga geçilerek aşağılanır.Kendi ailesinin bile adam yerine koymadığı Temel, sevdiği kızı da alamayınca yıkılmıştır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay’ın Sümela Manastırı’nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır.
Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı’nın çatısına çıkar. Ancak kendisi intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, “Sümela’ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?” diye sormasıyla birlikte, Sümela’daki olası hazineye fokuslanır. Temel’in tek hedefi artık Sümela’nın şifresini çözüp Kutsal Hazine’yi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ıspatlamaktır.

YAPIM ŞİRKETİ          : ÜÇGEN YAPIM EVİ
YAPIMCI                 : ADEM KILIÇ
DAĞITIM ŞİR.              : PİNEMA FİLM
YÖNETMEN                 : ADEM KILIÇ
GENEL KOOR.            : ÖZLEM YILMAZ
SÜPERVİZÖR              : TURGUT YASALAR
SENARYO                     : YILMAZ OKUMUŞ
GÖRÜNTÜ YÖN.          : ERCAN ÖZKAN
SANAT YÖN.                : DENİZ DUYGU VURAL
KOSTÜM            : DİDEM ÖZLÜ
MAKYAJ            : NAİME GÜRSELER
MÜZİK             : FUAT SAKA
SÜRE                    : 90 dk
TÜRÜ                    : KOMEDİ
ÇEKİM BAŞ. TAR        : 28 HAZİRAN 2011
VİZYON TARİHİ          : 21 EKİM 2011
ÇEKİM YERİ            :  TRABZON
OYUNCULAR               : ALPER KUL (TEMEL), ASLIHAN GÜNER (ZUHAL), RUHİ SARI (TURGAY), SALİH KALYON (İMAM NECATİ), TARIK ÜNLÜOĞLU (HIDIR), NECİP MEMİLİ (ALİ KEMAL), AYŞEGÜL GÜNAY (SAKİNE), GÜLENAY KALKAN (ASİYE), İSRAFİL KÖSE (CEMİL),  HALDUN AÇIKSÖZLÜ (HÜSEYİN), DUYGU ŞEN (FİLİZ), ERDEM BAŞ (DAVUT), ALİ DÜŞENKALKAR (PAPAZ HRİSTO), İSMAİL HAKKI ÜRÜN (VALERİ ABROMOVİÇ), ANASTASİYA PAVELYEVA (ANASTASYA YEVTUŞENKO), AZALİA ABDURAKHİMOVA (REHBER), SEYMEN AYDIN (BEKÇİ) VE ZAFER ERGİN (KORKUNÇ İVAN) VE ALTAN ERKEKLİ (YUSUF)

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölü Yatırım (2018) Ejderha Dövmeli Kız: Millennium Üçlemesi 1 - The Girl With The Dragon Tattoo (2010) Sahtekarlar / Duplicity (2009) Mustafa (2008) Aşkın Çekimi - Their Finest (2017) Kız - Girl (2019)

Leave a comment