YILIN KOMEDİ FİLMİ!!! SÜMELA’NIN ŞİFRESİ- TEMEL’İN FRAGMANI VE TEASERLARI TIKLANMA REKORLARI KIRIYOR!
SÜMELA’NIN ŞİFRESİ – TEMEL 16 ARALIK’TA VİZYONDA…         

KARADENİZ’İN HALK KAHRAMANI TEMEL İLK KEZ FİLM OLDU!
Türkiye’de herkesin yakından tanıdığı, Karadeniz halk kahramanı ‘Temel’ ilk kez bir sinema filminde izleyicisiyle tanışıyor. Pek çok Karadenizli’nin yaşadığı komik olayları tek bir kahramanın bünyesinde toplandığı filmde Alper Kul, Aslıhan Güner, Ruhi Sarı, Salih Kalyon, Tarık Ünlüoğlu, Zafer Ergin, Altan Erkekli, Necip Memili, Ali Düşenkalkar ve İsmail Hakkı rol alıyor.

Yılın komedi filmi Sümela’nın Şifresi – Temel, güçlü kadrosu ve konusuyla 16 Aralık 2011’de izleyicisine ulaşacak. Yılmaz Okumuş’un kalema aldığı, Adem Kılıç’ın yönetmenliğinde çekilen komedi filminde ‘halk kahramanı’ Temel, az bilinen bir sır olan Sümela’nın Sırrı’nı çözmeye çalışır. Alper Kul’un Temel’i oynadığı filmde, başrol oyuncusu gibi ekibin neredeyse tamamı Trabzonlu. En az senaryodaki diyaloglar kadar set arkasının da oldukça eğlenceli geçtiği çekimler Trabzon’da tamamlandı.

Üçgen Yapım Evi’nin yapımcılığında sinemaya uyarlanan Sümela’nın Şifresi Te-Mel, Pinema Film’in dağıtımıyla 16 Aralık 2011’de  beyazperdede izleyicisiyle buluşacak.

KONU:
Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz’de bile herkesin dalga geçtiği  “fakir” Temel, Trabzon’un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoylar’ın kızı Zuhal’e aşıktır. Müstakbel kayınpederinden kızını isteyen Temel, Hıdır Yücesoy tarafından dalga geçilerek aşağılanır.Kendi ailesinin bile adam yerine koymadığı Temel, sevdiği kızı da alamayınca yıkılmıştır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay’ın Sümela Manastırı’nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır.
Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı’nın çatısına çıkar. Ancak kendisi intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, “Sümela’ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?” diye sormasıyla birlikte, Sümela’daki olası hazineye fokuslanır. Temel’in tek hedefi artık Sümela’nın şifresini çözüp Kutsal Hazine’yi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ıspatlamaktır.

YÖNETMEN: ADEM KILIÇ
YAPIM ŞİRKETİ: ÜÇGEN YAPIM EVİ
YAPIMCI: ADEM KILIÇ- BURHAN ASAF ŞAFAK
SENARYO: YILMAZ OKUMUŞ
GÖRÜNTÜ YÖN.: ERCAN ÖZKAN
MÜZİK: TAMER ÇIRAY
SÜPERVİZÖR: TURGUT YASALAR
YARD YÖN.: SERKAN KARAASLAN
GENEL KOOR.: ÖZLEM YILMAZ
SANAT YÖN.: DENİZ DUYGU VURAL
MAKYAJ: NAİME GÜRSELER
KOSTÜM: DİDEM ÖZLÜ
SÜRE: 90 dk
TÜRÜ: KOMEDİ
ÇEKİM BAŞ. TAR: 28 HAZİRAN 2011
VİZYON TARİHİ:16 ARALIK 2011
ÇEKİM YERİ:  TRABZON
OYUNCULAR: ALPER KUL (TEMEL), ASLIHAN GÜNER (ZUHAL), RUHİ SARI (TURGAY), SALİH KALYON (İMAM NECATİ), TARIK ÜNLÜOĞLU (HIDIR), ALTAN ERKEKLİ (YUSUF), ZAFER ERGİN (KORKUNÇ İVAN), ALİ DÜŞENKALKAR (PAPAZ HRİSTO), AYŞEGÜL GÜNAY (SAKİNE), İSMAİL HAKKI (VALERİ ABROMOVİÇ), ERDEM BAŞ (DAVUT), ÇETİN ALTAY (SİNAN), İSRAFİL KÖSE (CEMİL), NECİP MEMİLİ (ALİ KEMAL), FATİH DOKGÖZ (TURABİ),GÜLENAY KALKAN (ASİYE), DUYGU ŞEN (FİLİZ), EMİN ALBAYRAK (BAŞKOMSER), HALDUN AÇIKSÖZLÜ (HÜSEYİN), ANASTASİYA PAVELYEVA (ANASTASYA YEVTUŞENKO), AZALİA ABDURAKHİMOVA (REHBER), PINAR ŞENOL (KURŞUN DÖKEN KADIN), SEYMEN AYDIN (SÜMELA’NIN BEKÇİSİ), UFUK KARAALİ (MAFYA ELEMANI), HASAN BOZALİ (AHMET), SERDAR ÇAĞLAR (ADRES SORAN ADAM), M.CEYHUN GEN (HIDIR ŞÖFOR)

Fragman: http://www.youtube.com/watch?v=WbqK_gFzaRo

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157627938862030″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Siccîn 4 (2017) Tutsak (2018) Siyahlı Kadın 2: Ölüm Meleği - The Woman in Black 2: Angel of Death (2015) Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela - Niko 2: Little Brother Big Trouble - Niko 2: Lentajaveljekset (2013) Bay Link: Kayıp Efsane - Missing Link (2020) Ralph ve Internet - Ralph Breaks the Internet (2019)

Leave a comment