American Assassin / Suikastçı

Günümüzün görünmez düşmanlarının ham gerçeğine dayanan bu kesintisiz aksiyon- gerilim filminde, vahşi becerilere ve intikam için acımasız bir cesarete sahip olan türünün tek örneği Amerikalı suikastçıyı izliyoruz. Bu, yeni kuralların dünyasında tüm eski kalıpları yıkan, 21. yüzyılın terörüyle mücadele eden bir uzmanının hikayesi. Aynı zamanda, cesur ve bireysel yeni bir çağın ortasında, büyük iyilik için beraber çalışmanın önemli olduğunun farkında olan küresel ajanın hikayesidir. Vince Flynn’in en çok satanlar kitap serisine dayanan “Suikastçı”; gölgelerde çalışan kahramanlarından birini film izleyicilerine sunuyor: CIAsüper-ajanı Mitch Rapp. Rapp’in umut vaat eden geleceği şok edici bir şiddet sebebiyle parçalara ayrıldığında, kariyerine Terör Çağı’nın ön ceplerinde gizli bir savaşçı olarak devam ediyor. Şimdi, netliğin kolay olmadığı bir dünyada, başkalarının hayallerini yok edecek olanları avlamak için kabaran öfkesinin yakıt olarak nasıl kullanacağı keşfediyor.
Film, yönetmen Michael Cuesta (“Homeland “), senaryo yazarı Stephen Schiff (“The Americans “), ve bölgeyi bilen bir film yapımcısı ekibi tarafından hızla hayata geçirildi. Yönetmen Michael Finch (“The November Man”), Edward Zwick & Marshall Herskovitz (“Son Samuray”, “Jack Reacher: Asla Geri Dönme”) ve yapımcılar Lorenzo di Bonaventura (“Salt “, “RED”) ve Nick Wechsler’dir.”The Road,” ” Under The Skin “). Cuesta, filmi Washington DC’den İstanbul’a, bir Amerikan uçak gemisinin güvertesine ve 2017’de dünyamızın gri bölgelerine doğru giden kaba ancak temkinli bir kıtalararası yolculuk olarak yaratıyor. Cuesta, “Bu, Mitch Rapp’ın kişisel intikam isteyen bir adamdan şiddetli bir adalet duygusu ile çalışan bir profesyonele dönüşüşünün hikayesi . Kitabın hayranlarının olması beni heyecanlandırıyor, Dylan O’Brien’in Mitch oluşunu herkes görecek. Dylan, bir aksiyon yıldızı olarak çok çağdaş bir cazibeye sahiptir ve sanırım izleyiciler, Michael Keaton ile olan etkileşimini, Hurley’in sert kişiliğini 21. Yüzyıl John Wayne’i olarak seveceklerini düşünüyorum.” O’Brien, Daha önce hiç böyle bir rolü üstlenmemiştir fakat ikna olur.
O’Brien seyirci yolculuğa çıkarma fikrini hayran kalır, günümüzde bir istihbarat operasyonunun; kişisel psikoloji, karmaşık eğitim ve erken görevlerin tehlikelerinden oluşan bir karışımla nasıl yaratıldığını gözler önüne serer. “Suikastçı ile ilgili güzel olan şey, Mitch Rapp’in nereden geldiğini görmeniz ve kontrolünü öğrenmek zorunda olduğu intikam dürtüsüyle CIA’in dünyasına olan kişisel yolunu takip etmenizdir “diyor O’Brien. “CIA için çalışan ajanlarla konuşmaya başlayınca benzer hikayelere sahip olduklarını keşfettim; karanlık, sert deneyimler onları bir ajan olma yoluna itmiş ve çoğu zaman bu hikaye onları bugüne getirmiş. “CIA’de en çok korkulan ajanlardan biri olarak düşünülen rol Michael Keaton’ın rolüdür. Keaton performansındaki çok yönlülüğü ile ünlüdür; “Nightshift”, “Mr. Mom” ve “Batman” den sonra Akamedi Ödüllü “Birdman” ve “Spotlight” a uzanan ve son süperkahraman hitlerinden “Spider- Man: Homecoming” gibi birçok filmde rol almıştır. Ama Hurley bu zamana kadar canlandırdığı en sert karakterdir.

Vizyon Tarihi: 15 Eylül 2017
Yönetmen: Michael Cuesta
Oyuncular: Michael Keaton, Dylan O’Brien, Taylor Kitsch, Scott Adkins
Tür: Aksiyon, Gerilim
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Barbie (2023) CİN HİKAYELERİ: KAYIP BEBEK (2023) Maymunlar Cehennemi: Başlangıç - Rise of the Planet of the Apes (2011) Aşkın Son Mevsimi - The Last Station (2010) Mühürlü Köşk (2011) Son Buluşma (2008)