YAPIM NOTLARI

ÖZET: Bir suikastçının işi asla bitmez.
Yıllar önce dikkatle tezgahlanmış bir patlamayla ölümü kurgulanan Arthur Bishop (Jason Statham) artık bir suikastçı olmaktan uzaklaşabildiğini sanmaktadır. Amacı gözlerden uzak bir emekliliktir.
Ama bu hayatı yaşamaya başladığı sırada herkesten kaçmayı başaramamıştı ve eskiden ona çok yakın olan birileri onun hala hayatta olduğunu biliyordu. Gözüpek işadamı Crain (Sam Hazeldine), bazı kişilerin kaza süsü verilerek öldürülebilmesi için bir tetikçiye ihtiyaç duyar. Bishop’ın emeklilikten önceki hayatına dair bilgiye sahip olan birkaç kişiden biri olarak Crain, suikastçıyı eski günlerine döndürüp ondan son bir kez faydalanmak için elinden geleni yapmakta kararlıdır.
Daha önce yaptığı işlerden dolayı hali hazırda hayatına kast edebilecek pek çok insanla karşılaşma ihtimali olduğu için normalde Bishop’ın böyle bir teklifi kabul etmesinin bir yolu yoktur ancak öldürülmesi gereken söz konusu kişi Bishop’ın derin hisler beslediği karşı konulamaz bir kadının (Jessica Alba) hayatının devam edip etmeyeceğine karar verebilecek güçtedir.
Başka hiçbir çıkış yolu olmaması nedeniyle bin bir güçlükle veda ettiği o karanlık dünyaya tekrar dönen Bishop’ın, bu sefer son derece yüksek güvenlik önlemleriyle korunan ve biri dünyanın en büyük silah kaçakçılarından (Tommy Lee Jones) olan çok önemli üç hedefi ortadan kaldırması gerekmektedir.  Sevdiği kadının uğruna dünyanın dört bir köşesini dolaşmak zorunda kalan Bishop önce bu üç hedefin birbirleriyle olan bağlantısını çözüp sonra yine bu kadınla ilgili elinde koz bulunduran kişiyi ortadan kaldırmak için iyi bir plan yapmak zorundadur.
Suikastçı ilk kez yaptığı işte farklı bir yaklaşımda bulunmak zorunda çünkü bu sefer konu oldukça kişisel.

YAPIMA DAİR
YENİ BİR GÖREV

70’lerde, türünün klasiklerinden biri olarak kabul edilen The Mechanic filminin 2011’deki tekrar çekimi olan Mekanik’te seyirciler akıl hocasını öldüren kişileri bulmaya çalışan becerikli bir tetikçiyi izlemişti. Baştan sona aksiyon dolu bu iki filmin ilkinde Charles Bronson, ve 40 yıl sonrasındaysa Jason Statham, Arthur Bishop isimli suikastçıya kendilerince hayat verdiler.
Sonuç, her iki filmde de tartışmasız bir başarı oldu. Bishop’ın ikinci filmde devam eden macerasında senarist Phillip Shelby’nin katkılarıyla daha fazla etik yol ayrımı yaşanır oluyor ve bu sayede Suikastçı’nın nasıl bir tehlikenin içinde olduğuna ve kişiliğine dair daha geniş açılı bir bakış sağlamamız sağlanıyor. “Bishop’ın uluslararası sahnede boy göstermesi ve daha tehlikeli, daha egzotik durumlar içinde yer alması için filmin senaryosunun bu yönde geliştirilmesi eşsiz bir fırsattı.” sözleriyle de konuyu açıklıyor.
Senariste göre Statham’ın ilk filmde bu karakteri tasviri Shelby’ye ikinci film için yeterince yol gösterici olmuş. Ama asıl zorlayıcı olan husus yine bu karakterin yaşadığı zorlukları ve tehlikeyi bir üst seviyeye çıkarmakmış.
Ayrıca filmin farklı ülkelerde farklı kültürlerin içinde yer alacak sahnelere yer verecek olması nedeniyle ödüllü Alman yönetmen Dennis Gansel uygun görülmüş. Senaryonun bir kopyası kendisine okuması için iletildiğinde NuImage/Millennium ile halihazırda bir projenin içinde olan Gansel için yürütücü yapımcı Frank DeMartini, “Önceki işlerini gördükten sonra zekası ve eşsiz tarzıyla bu filme yeni bir boyut getirip karakterlere istediğimiz derinliği kazandıracak bir isim olduğuna dair şüphemiz kalmamıştı.” sözleriyle yorumda bulunuyor.

Altyazılı fragman:

Dublajlı fragman:

 

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Terminatör: Genisys - Terminator: Genisys (2015) Narsistle Aşk - Just The Two of Us (2024) İntikam Vakti - Wrath Of Man (2021) Sahte Gelin - The Decoy Bride (2012) Labirent: Ölümcül Kaçış - The Maze Runner (2014) Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu (2014)

Leave a comment