Yönetmenliğini Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yaptığı “Şov Bizinıs”isimli komedi tarzında ki sinema filmi, izleyicisiyle buluşmak için geri saymaya başladı. Başrollerinde Müslüm Gürses, Almeda Abazi, Zeynep Beşerler, Önder Açıkbaş, Cem Kılıç gibi bir çok ünlü isimlerin yer aldığı film önemli gişe beklentisiyle çekildi. Filmin, oyuncuları dışında öyle iki kahramanı var ki “nereden nereye”
dedirtecek kişiler. Filmin öyküsünü radyo dinleyicilerinin yakından tanıdığı Tevfik Kavalcı ve İrfan Kangı yazdı. Yazdıkları bu öykünün arkasında durup önemli miktarda para harcayarak filmin yapımcılığını da üstlendiler. Gözü kara girdikleri sinema sektöründe “Çok iddialı bir öyküye, çok önemli oyuncu kadrosuyla sinema filmi yaptık, gişe korkumuz yok, yaptığımız işe güveniyoruz” dediler. Radyo Dj’yi olarak çalıştıkları günlerde plakçılar çarşısında yaşanan komik olaylar kendilerine anlatıldığında “Vay be buda mı yaşanmış?”dedikleri komik olayları kaleme aldıklarını söyleyen genç yapımcılar ”Bu komedi filminde yaşanmışlıklar ön planda tutuldu” dediler.

1.                  Şov Bizinıs isminden de anlaşılacağı üzere eğlence dünyasını anlatan bir komedi filmi. Şöhret olma  umuduyla yurt dışından gelen bir gencin önce parasını kaptırdı gibi göründüğü bir sahtekar yapımcıya kaset yaptırmasının hikayesi. Sov bizinıs sohret olmanın komedisi…

2.                  Şov Bizinıs hedefi insanları güldürürken sektörün iç dünyasını da anlatan bu yüzden de sektörden danışmanlarla çalışmıs bir komedi filmi.

3.                  Şov Bizinıs bir tarafta umudu olan insanları, bir tarafta bu umutttan beslenen insanları anlatan  sinema filme

4.                  Ve Şov Bizinıs her şeyin ötesinde hedefi olan insanın o hedefe yürümesi gerektiğini alt metinine yerleştirmiş, hayattan derslerle orulu eğlenceli hikayeler butunu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayat Işığım - The Light Between Oceans (2016) Devlerin Günahı - There Be Dragons (2011) Son Savaşçı - Centurion (2010)  Adalet İçin - Michael Kohlhaas (2014) Yang’dan Sonra - After Yang (2022) Kahraman Ördek - Quackerz (2016)

Leave a comment