Gülmekten yerlere yatıran, yatırdığı yerden bir daha kaldırmayan organik Anadolu komedisi “Entelköy Efeköy’e Karşı”; vizyona girer girmez hem kamuoyunda, hem de sosyal medyada tozu dumana kattı! Birbirinden komik diyalogları ve renkli karakterleriyle izleyiciyi kahkaha nöbetine sokan film; basında gördüğü yoğun ilgiden sonra sosyal medyada da çok olumlu yorumlar alıyor!

Yüksel Aksu’nun senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 2. sinema filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı”; filmi izleyenlerin, replikleri ve yorumları paylaştığı sosyal medyada son günlerde fırtına gibi esiyor.

Fıkır fıkır, fikir fikir bir organik komedi olan “Entelköy Efeköy’e Karşı”; köyden şehre değil, şehirden köye, tersine bir göçün komik hikayesini anlatıyor. Muğla halkının dokusunu en doğal haliyle yansıtan film, bu özelliğiyle de “organik” olma iddiasını ortaya koyuyor. 2 Aralık Cuma günü vizyona giren filmle ilgili gelen eleştirilere ve gösterilen ilgiye bakılırsa, sosyal medyadaki fırtına pek de kolay dineceğe benzemiyor!

@birolguven: “Entelköy, kelimenin tam anlamıyla tam bir Yüksel Aksu muhabbeti. Yüksel öyle durumlar yakalamış ki gerçekten çok güldüm.”

@sarpapak81: “Entelköy Efeköy’e Karşı süper olmuş. Şahin kardeşim ve herkes harika!”

@istiklalAkarsu: “Entelköy Efeköy’e Karşı filmine gidin, gülüp gülüp durun gari!”

@ozgeulusoynew: “Tek boş günümde Entelköy Efeköy’e Karşı’yı izledim. Gitmeyenler hemen gitsin, ben bi daha bile gidebilirim :)”

@ErdaLguLeK: “Bu akşam Entelköy Efeköy şeysine gidelim de ağzımız kahkahadan yırtılsın.”

@ozlemdemirkiran: “Entelköy Efeköy’e Karşı: Yüksek Dozda Kahkaha İçerir!”

@aylinayazyilmaz: “Entelköy Efeköy’e Karşı filminde gözümden yaş geldi, şu an gülme krizindeyimmm, ölüyorummm gülmekten!”

@baba_yorgun33: “@Entelkoyfilm bakalım güzel mi güzel değilse takip etmem ona göre”

“ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” HAKKINDA:

GalataFilm yapımı olan film, şehir yaşamından bıkarak yeni bir yaşam kurmak için bir Ege köyüne yerleşen ekolojik aktivistlerin, köyde kurulacak termik santrali engelleme çabaları sırasında köylülerle aralarında geçen komik olayları anlatıyor. Filmin kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Alper), Engin Akın (Gülnihal), Coco Erdinç (Kahveci), Sarı Sadettin (Aza) ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları.

Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkarak oldukça başarılı performanslar sergiliyor. Çekimleri sırasında birçok sürpriz konuğu da ağırlayan filmde; Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova ve Bulutsuzluk Özlemi gibi isimler konuk oyuncu olarak rol aldı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Öksüz Kız: Bir Türk Masalı (2022) Meg 2: Çukur - Meg 2: The Trench (2023) Altın Gol - Foosball – Metegol (2015) Dipdip: Bir Okyanus Macerası - Deep (2018) Umut Avcıları (2018) Körlük - Blindness (2009)

Leave a comment