ENKA SAHNESİ “SONDAN SONRA” İLE SIĞINAK OLUYOR!

Emre Kınay ve 2011 Afife Tiyatro Ödülleri’nin “En Başarılı Kadın Oyuncu” ödülü sahibi Ahu Türkpençe’nin sığınakta kalan iki kişiyi canlandırdıkları “Sondan Sonra” adlı oyun; “23. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları” kapsamında ENKA İbrahim Betil Oditoryumu sahnesinde! Korkunç nükleer saldırının ardından, çöken binalardan ve radyoaktif toz bulutlarından bir sığınak sayesinde kurtulan iki kişinin hikayesini anlatan oyun; 29 Kasım 2011 Salı akşamı saat 20:30’da sahnelenecek.

İlk kez 2005 yılında Londra’da Bush Theatre’da sahnelenen “Sondan Sonra”da; dünyada özellikle ABD’de 11 Eylül saldırısı nedeniyle gelişen terörizm paranoyası ve bu olayla birlikte artan faşizan eğilimler ile “güç” kullanarak demokrasiye kavuşma çabası olarak işleniyor. Bir erkeğin gücünü kullanıp bir kadını elde etme mücadelesinin de yansıtıldığı oyun bir sığınakta geçiyor.

Korkunç nükleer saldırıda, binalar çökmüş, herkes ölmüş, her yanı radyoaktif toz bulutu kaplamıştır. Mark (Emre Kınay) saldırı sırasında Louise’i (Ahu Türkpençe) bin bir güçlükle sığınağa taşır. Mark’ın sığınağında yiyecek, ranza, radyo gibi kısıtlı imkanları vardır. Mark’ın konuşmalarından Louise’e aşık olduğu ve onu delice kıskandığı da anlaşılır. Teröristlerle ilgili yorumları nedeniyle Mark’tan korkan ama onunla birlikte bu sığınakta hayat mücadelesi veren Louise ise zor günler yaşar. Acaba dışarısı ne durumdadır? Oradan kurtulabilecek midir?

Dennis Kelly tarafından yazılan, Emre Kınay’ın yönettiği “Sondan Sonra”da; yönetmen koltuğundaki Emre Kınay ile birlikte, 2011 yılında Afife Tiyatro Ödülleri kapsamında “En Başarılı Kadın Oyuncu” ödülünü almaya hak kazanan Ahu Türkpençe rol alıyor. Sahne tasarımını Kemal Göylüler, ışık tasarımını Emra Keskin ve müziklerini Mert Canka ile Engin Hızarcı’nın üstlendiği oyunun çevirisi Füsun Günersel’e ait.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00’da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Bilet Fiyatı (ENKA Resmi Web Sitesinde):  Tiyatro Oyunları: 20 TL
Zuhal Olcay: 40 TL – Diğer Konserler: 30 TL    (Öğrencilere Ücretsiz)
“Neşeli Pazarlar’da Birlikte Şarkı Söylüyoruz”: 30 TL

KONSERLER

BOĞAZİÇİ CAZ KOROSU

11 Aralık 2011 Pazar 11:00
Şef: Masis Aram Gözbek

“Neşeli Pazarlar’da Birlikte Şarkı Söylüyoruz.”

Birlikte iş yapmanın önemini ve gerçekleşebilirliğini ifade eden Boğaziçi Caz Korosu, Şef Masis Aram Gözbek liderliğinde katılmak isteyen tüm arkadaşlarla şarkı söylüyor.
Koronun çalışma sisteminde yer alan doğaçlama ögeler, teatral birikimler bu ses atölyesinde katılımcılar ile paylaşılıyor. Takım olmanın yaşattığı güzel duyguları şarkı söyleyerek tatmaya devam ediyoruz.

İkinci bölümde Dünya Şampiyonu olmayı başarmış Boğaziçi Caz Korosu’nun etkileyici performansı bizleri bekliyor olacak.

MANNHEIMER ENSEMBLE, BOĞAZIÇI CAZ KOROSU
13 Aralık 2011 Salı 20:30

“Yaylılar ve Sesler Buluşması”

Marco Santini tarafından farklı ülkelerden gelen genç müzisyen-eğitimcilerin birleştiği bir forum olarak Almanya’da kurulan Mannheimer Ensemble yaylı sazlar orkestrası, İstanbul’un gençleri ile buluşuyor. Orkestra üyelerinin ülkelerine turneler düzenleyen grubun amacı; kültürlerarası gezintiler yaparken dostluk bağlarını güçlendirmek. ENKA’nın daveti üzerine Türkiye’yi de tanıma fırsatı bulacak olan Mannheimer Ensemble müzisyenleri aynı zamanda birer eğitimci. Onlara sahnede İstanbul’un en başarılı korolarından Boğaziçi Caz Korosu eşlik edecek. Türkiye’den ve dünyadan müziklerle seyircileri yüksek bir performans bekliyor olacak. Akşamın en ilginç tarafı ise, böylesine çok kültürlü projeyi başarıyla gerçekleştiren Marco Santini’nin bestelerine kulak
vermek olacak.

ZUHAL OLCAY
20 Aralık 2011 Salı 20:30

Şarkıları ve sahne performansıyla dikkat çeken Zuhal Olcay “Başucu Şarkıları” albümünün yanı sıra eski ve yeni şarkılarını seslendiriyor..

Başta Gürol Ağırbaş olmak üzere, kendisine eşlik eden değerli müzisyen arkadaşları ile birlikte seyirciyle buluşuyor.

TİYATRO

“KIYIYA OTURMANIN BÖYLESİ”
06 Aralık 2011 Salı 20:30
Merve Engin

Oyuncu            : Merve Engin
Fotoğraflar        : Tolga Özgal
Süpervizör, Kanava ve Masklar     : Antonio Fava

Lelio ve Flaminia birbirlerine âşıktırlar. Lelio’nun çıkması gereken yolculuğunda gemisi kıyıya oturacak ve orda peri Zampilla ve onun uşağı korkutucu satir Puzzone ile tanışacak. Kendisinden haber alamayan Flaminia ise sevgilisini bulmak için yollara düşecektir.

Merve Engin, “Gabrielliana” stilinde anlatacağı “Kıyıya Oturmanın Böylesi”inde diğer Commedia Dell’arte karakterlerini de öyküye dahil ederek sizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kuzular Firarda - Shaun The Sheep The Movie (2015) Aşka Ruhunu Kat - Soul Kitchen (2009) Yasak Aşk - Two Mothers (2014) Sümela’nın Şifresi: Temel (2011) Şeytani - Demonic (2021) Pinokyo - Pinocchio (2015)

Leave a comment