İSKENDER SAVAŞIR ve EZOP SAHNE İŞBİRLİĞİ
“SON YÜZYIL”
SEMİNER DİZİSİ ile DEVAM EDİYOR!

İskender Savaşır ve Ezop Sahne işbirliği,  20. yüzyılı ve insanoğlunun bu tarihe geliş sürecini inceleyen “Son Yüzyıl” seminer dizisi ile devam ediyor! Bir “multimedya şov” şeklinde sürdürülmesi planlanan “Son Yüzyıl” seminer dizisi; 5 Kasım 2016, Cumartesi günü 13:30 – 17:30 saatleri arasında Ezop Sahne’de gerçekleşecek ilk oturumla başlıyor.

Beşiktaş’ın yeni cep sahnesi Ezop Sahne’de başlayacak olan, İskender Savaşır ile “Son Yüzyıl” seminer dizisi, sezon boyu 15 günde bir yapılan oturumlarla devam edecek. Tek haftalık katılımın da mümkün olduğu seminer dizisinde; insanlığı bugüne getiren birçok sürecin yanı sıra, “devrim” gibi, “tarihin sonu” gibi bazı güncel kavramların da izi sürülecek.

İnsanoğlunun, kendi soylarını tüketecek silahları ürettiği, buna yol açacak koşulları yarattığı 20. yüzyılda, bilgi tarihte görülmemiş ölçüde, herkes tarafından ulaşılabilir hale geldi. Tarihin en kanlı iki savaşına da sahne olan 20. yüzyılda; bir yandan, ulus-devlet gibi yeni derleşme biçimleri ortaya çıkarken, diğer yandan da bütün insanların “tek bir toplum” olmalarının koşulları oluştu. “Son Yüzyıl” seminer dizisinin ilk oturumunda; bunlardan yola çıkarak “Buraya nasıl geldik? 20. yüzyılda, insanlar kendi yarattıkları, doğal olmayan ortamlarda nasıl yaşamaya başladı?” gibi soruların cevapları aranacak.

Daha sonraki oturumlarda işlenecek konular ve okunacak metinler, her hafta gerçekleşen oturum sonrasında hem sosyal medya platformları üzerinden hem de www.ezopsahne.com web sitesi üzerinden katılımcılara duyurulacak.

Katılım için herhangi bir ön koşulun bulunmadığı seminer dizisinde tek haftalık katılım bedeli, öğrenciler için 35 TL, yetişkinler için 50 TL. Kayıt işlemleri doğrudan Ezop Sahne’den veya Biletix üzerinden tamamlanabilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Günışığı Temizleme Şirketi / Sunshine Cleaning (2009) Fury (2014) Aşka Dair - The Man Who Loves (2009) Babamın Penguenleri - Mr. Popper’s Penguins (2011) Aşka Yükseliş - 3 Metros Sobre El Cielo (2013) Kara Noel - Black Christmas (2019)

Leave a comment