Son Oyun
(The Last Game)

Son Oyun 20 Nisan’da vizyonda!
Sinan Tabanlı ve İlhan Akgül’ün yönettiği Türkiye-Belçika ortak yapımı Son Oyun / Last Game 20 Nisan’da Derin Film dağıtımıyla vizyona giriyor.
Ali Sürmeli, Recep Yağızoğlu, İlhan Akgül, Deniz Oral, Hilal Sönmez, BegirMemeti, Memet Işık, Enver Ağım, Richard De Maare, Taner Yıldız, Truus de Boer, Deniz Önel ve Memet Uzun gibi oyuncuların rol aldığı film pişmanlık duygularıyla boğuşan yaşlı bir gangsterin vicdani borcunu ödemek için genç bir tetikçiyle birlikte suç dünyasından bazı insanları tek tek infaz etmesini anlatıyor. Ama suç dünyasının bataklığı intikam almak isteyen bu ikiliyi tekrar içine çeker…
Konusu; 80’li yıllarda ASALA ile mücadele uğruna Avrupa’ya gönderilen ve sonrasında yeraltı dünyasında karanlık bir geçmişi olan Meftun Taylan ömrünün sonuna yaklaşmaktadır. İşlediği suçların gölgesi altında pişmanlıklar yaşayan yaşlı adam, vicdani dengesini yeniden sağlamak için kusursuz bir plan yapar. Kendi geçmişini andıran ve topluma zarar veren bazı kişi ve suç örgütlerini temizleyerek Tanrıyla arasındaki vicdani hesabı kapatmak ister. Bu doğrultuda önce yakın çevresinden bazı isim¬ler tespit eder. Daha sonra Türkiye’den Çerkez adlı soğukkanlı bir tetikçi getirir.
Tespit ettikleri isimlere birer birer suikastler düzenlenir. Ritüeli andıran şiddetli cinayetler Meftun ve Belçika-Türk yeraltı dünyasına ait gizemleri ifşa eder. Operasyon Meftun’un ruhsal dengesini sağlamak yerine daha fazla bozar. Özgürlüğünü satın alma vaadiyle gelen Çerkez’i ise, amacına ulaşmak için son bir görev beklemektedir. Kendine has bir kader inancı olan Meftun, ikilinin akıbetini kaderin ellerine teslim eder.

Yönetmen: Sinan Tabanlı, İlhan Akgül
Oyuncular: İlhan Akgül, Ali Sürmeli, Recep Yağızoğlu, Deniz Oral
Gösterim Tarihi: 20 Nisan 2018
Dağıtım: Derin Film
Yapım: Tarantula Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Oyun Bitti (2023) Alkarısı Cin-net (2015) Sevgilinin Ardından - Lilting (2014) Hellboy, 11 Nisan'da Beyazperdede (2019) Şampiyon - Secretariat (2011) Kana Susadım - Jennifer's Body (2009)