PARAMOUNT PICTURES İLE ÜNLÜ YÖNETMEN M. NIGHT SHYAMALAN’IN İŞBİRLİĞİNİN ÜRÜNÜ “THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ” 2010 YILININ EN ÇOK KONUŞULACAK VE EN ÇOK SEYİRCİ TOPLAYACAK FİLMİ OLMAYA ADAY.“THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ”23 TEMMUZ 2010’DA TÜRKİYE SİNEMALARINDA GÖSTERİLMEYE BAŞLANACAK

Sabırsızlıkla Beklenen Live Action Epik Filminin Çekimleri Grönland’da başladı.

Paramount Pictures’ın Türkiye sinemalarında 23 Temmuz 2010’da gösterilmeye başlanacak olan filmi THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ’nün  çekimleri Grönland’ın buzlarla kaplı nefes kesici doğasında başladı. Filmin yönetmeni, yapımcısı ve senaristi Türkiye sinemalarında birbuçuk milyon kişi tarafından izlenen “Altıncı His”in yaratıcısı M. Night Shyamalan. THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ’nün başrol oyuncularından biri de 8 Oscar kazanan “Slumdog Millionaire-Milyoner”in baş oyuncusu Dev Patel. Çekimlerin büyük bölümü oyuncuların ve ekibin Hava, Su, Toprak ve Ateş uluslarını yaratacağı Philadelphia, Pennsylvania’da gerçekleşecek.

Hava, Su, Toprak, Ateş. Ateş Ulusu diğerlerine karşı acımasız bir savaş başlattığında kader bu Dört Ulus’u birbirine bağladı. Görünürde felaketin yolunu değiştirecek hiçbir umut ışığı olmadan bir yüzyıl geçti. Savaş ve cesaret arasında kalan Aang, her dört elementi idare edebilecek güce sahip tek Avatar olduğunu keşfeder. Aang, savaştan zarar gören dünyalarına yeniden denge getirmek için Su Bükücü Katara ve onun erkek kardeşi Sokka ile birlikte hareket eder.

Çok beğenilen ve çok izlenen Nickelodeon çizgi filmini kaynak alan, live action (animasyon olmayan) sinema filmi THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ Aang’ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümü.

THE LAST AIRBENDER-SON HAVA BÜKÜCÜ filminde yetenekli genç oyuncular rol alıyor; Noah Ringer Aang “The Last Airbender-Son Hava Bükücü” rolünde, Nicola Peltz (“Harold”) Su Bükücü kız kardeş Katara rolünde, Sokka Jackson Rathbone (“Alacakaranlık”) Su Bükücü erkek kardeş rolünde ve  Dev Patel (“Milyoner-Slumdog Millionaire”) Ateş Ulusu’nun prensi Prens Zuko rolünde, ve Seychelle Gabriel  (“The Spirit”) Kuzey Su Kabilesi’nden Prenses Yue rolünde.

Bu epik filmde ayrıca; Aasif Mandvi (“The Daily Show”) Ateş Ulusu’nun Komutanı Zhao, Shaun Toub (“Iron Man”) Zuko’nun kendini adadığı Uncle Iroh, Cliff Curtis (“Zor Ölüm 4”) Ateş Lordu Ozai, Katharine Houghton ise (“Beklenmeyen Misafir”) Katara’nın merhametli Büyükannesi rolünde yer alıyor.

Filmde Shyamalan’ın yanı sıra yapımcılar Sam Mercer (“Altıncı His,” “Ölümsüz,” “Köy”) ve Frank Marshall (“Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi,” “Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı,” “Zafer Yolu”); sorumlu yapımcılar Kathleen Kennedy (“E.T.,” “Jurassic Park”), Scott Aversano (“Talihsiz Serüvenler Dizisi,” “Hababam Rock”); Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko, Nickelodeon’s “Avatar: The Last Airbender”ın yaratıcıları ve Jose Rodriguez (“Mistik Olay”) ortak yapımcı olarak yer alıyor.

Shyamalan’ın yaratıcı ekibi; Oscar ödüllü görüntü yönetmeni, Andrew Lesnie, ACS, ASC (“Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi), Oscar ödüllü kurgucu Conrad Buff A.C.E. (“Titanik”), yapım tasarımcısı Philip Messina (“Ocean’s Eleven”), kostüm tasarımcısı Judianna Makovsky (“Harry Potter Felsefe Taşı”), kompozitör James Newton Howard (“Kara Şövalye”), görsel efekt süpervizörü Pablo Helman (“Dünyalar Savaşı”) ile makyaj ve saç tasarımcısı Ivana Primorac’tan (“Kefaret”) oluşuyor.

Paramount Pictures Hakkında

Paramount Pictures Corporation (PPC), dünya çapında bir film yapım ve dağıtım şirketi;önemli ve saygın film, televizyon ve dijital eğlence markalarını bünyesinde bulunduran önde gelen içerik şirketi Viacom’un (NYSE: VIA, VIA.B) bir kuruluşudur. Şirketin markaları arasında Paramount Pictures, Paramount Vantage, Paramount Classics, MTV Films, Nickelodeon Movies ve DreamWorks Studios bulunmaktadır. PPC faaliyetleri arasında Paramount Pictures Digital Entertainment, Paramount Home Entertainment, Paramount Pictures International,Paramount Licensing Inc., Paramount Studio Group ve Worldwide Television Distribution da bulunmakta.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Şeytan -It Lives Inside (2023) Elveda Katya (2012) Alem-i Cin (2018) Kadere Tutsak (2016) Wolverine - The Wolverine (2013) Genç Pehlivanlar (2017)

Leave a comment