“Elm Sokağı Kabusu”, ”Çığlık” ve “13. Gün”ün yaratıcılarının yeni filmi:
“SOLDAKİ SON EV-THE LAST HOUSE ON THE LEFT”
Eğer kötü karakterli insanlar sevdiğiniz bir insana zarar verirse siz ona karşılık vermek için ne kadar ileri gidebilirsiniz?
“A Nightmare on Elm Street-Elm Sokağı Kabusu” ve “Scream-Çığlık” üçlemesinin usta yönetmeni Wes Craven ile “Friday the 13th-13. Gün”ün yaratıcısı Sean Cunningham, 70’li yıllarda Craven’in yönetmenlik kariyerini ateşleyen ve sonraki yıllarda birçok korku filmine esin kaynağı olan “Soldaki Son Ev – The Last House on the Left”i yeniden keşfetmek için bir araya geldiler.Tüm zamanların en ünlü korku filmlerinden birisini yeni kuşaklarla tanıştırırken, iki sıradan insanın, çocuklarına zarar veren bir sosyopattan intikam almak için neler yapabileceğini bir kez daha gözler önüne serdiler.
Collingwood’daki göl evine giden Mari (Sara Paxton) ile arkadaşı Paige (Martha Macisaac), orada psikopat ruhlu hapishane kaçağı Krug (Garret Dillahunt) ve ekibi tarafından kaçırılırlar. Krug’un ekibinde, dengesiz ruhlu kız arkadaşı Sadie (Riki Lindhome), sadist kardeşi Francis (Aaron Paul) ve beceriksiz oğlu Justin (Spencer Treat Clark) vardır.
Ölmeye bırakılan Mari’nin hayatta kalabilmek için tek umudu, anne-babası John ile Emma’ya (Tony Goldwyn, Monica Potter) ulaşıp oraya gelmelerini sağlamaktır. Saldırganlar bir sığınak ararken farkında olmadan Mari’nin hayatta kalabilmeyi başarabileceği tek yeri seçmişlerdir. Bu korkunç olayın intikamını almaya kararlı Mari’nin ailesi, çocuklara saldıranlara  hayatı cehenneme çevirecektir.
Rogue Pictures’ın sunduğu “Soldaki Son Ev – The Last House on the Left”in yönetmenliğini, çağdaş Yunanistan’daki genç fahişeleri anlattığı “Hardcore” adlı çalışmasıyla adını duyuran Dennis Iliadis üstlendi. Yapımcılığını Wes Craven, Sean Cunningham ve Marianne Maddalena gerçekleştirdi. Başrollerinde Sara Paxton, Martha Macisaac, Tony Goldwyn, Monica Potter, Garret Dillahunt, Riki Lindhome, Aaron Paul ve Spencer Treat Clark kamera karşısına geçti.
Bir ailenin hayatta kalabilme mücadelesinin kabus gibi vizyonunu yaratmak için çok güçlü bir kamera arkası ekibi oluşturuldu. Filmin senaryosunu Adam Alleca (“Standoff”) ile Carl Ellsworth (“Disturbia”) yazarken görüntü yönetmenliğini Sharone Meir, prodüksiyon tasarımlarını Johnny Breedt, kurgusunu  Peter McNulty, görsel efektler süpervizörlüğünü Jamison Goei yaptı. Müziklerini John Murphy’nin bestelediği filmin kostüm tasarımlarını Janie Bryant hazırladı.
19 Haziran’da Türkiye Sinemaları’nda gösterilmeye başlanıyor
Yönetmen: Dennis Iliadis
Oyuncular: Sara Paxton, Martha Macisaac, Tony Goldwyn, Monica Potter, Garret Dillahunt, Riki Lindhome, Aaron Paul, Spencer Treat Clark
Senaryo: Adam Alleca, Carl Ellsworth
Yapımcılar: Wes Craven, Sean Cunningham, Marianne Maddalena
Görüntü Yönetmeni: Sharone Meir, Prodüksiyon Tasarımı: Johnny Breedt
Kostüm Tasarımı: Katherine Jane Bryant, Kurgu: Peter McNulty

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kim Daha Mutlu? (2019) Masal Şatosu: Gizemli Misafir (2022) Vice (2015) Tut Sözünü (2015) Lanetli Göl - Monstrous (2022) Kağıttan Kayıklar - Serhildan (2014)

Leave a comment