CINEMARINE SİNEMALARI  YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENK SEZGİN, YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPARAK SİSAY’IN KURULMASI İÇİN BODRUM DA DÜĞMEYE BASILDIĞINI AÇIKLADI.

4. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın son gününde toplanan sinema salonu sahipleri, SİSAY’ın kurulum kararını aldı. İlk genel kurullarını Ekim ayı sonunda yapmaya karar alan ve önde gelen grupların yanında Anadolu’nun farklı kentlerinden gelen sinema sahipleri, genel kurula kadar bu oluşumdan haberdar olmayan diğer meslektaşlarına da ulaşarak, sektörün tamamının bir çatı altında toplanmasını hedefliyor.

SİSAY’ın kurulum amaçları arasında; sektör içi iletişimin geliştirilmesi, sektör envanterinin oluşturulması, ilgili bakanlıklar ve resmi kurumlarda sektörün temsili, dijitalleşme sürecinde sinemaların desteklenmesi, hijyen, güvenlik, ilkyardım konularında sinema çalışanları ve yöneticilere yönelik eğitim programları, sinemasız illerin sinemaya kavuşturulması, sinema hizmet standartlarının oluşturulması ve uygulanmasına destek olunması, sinema sektöründeki gelişimin sağlıklı ve kalıcı olabilmesi için stratejik çalışmalar yapılması gibi konularda bulunuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Emicem Hospital (2016) Sevimli Tehlikeli (2015) Gençlik - Youth (2016) Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz - The Snow Queen 3: Fire and Ice (2017) Körlük - Blind (2014) Düzenbazlar - The Hustle (2019)

Leave a comment