HAYALET/PHANTOM
 SIR SU YÜZÜNE ÇIKACAK

Synopsis:
‘Ed Harris’, Soğuk savaş döneminde inşa edilmiş bir Sovyet denizaltısının, son dönemlerde herkesten sakladığı üzere gerçeklik algısını alt üst eden nöbetler yaşayan kaptanıdır. Karısını ve kızını geride bırakmak zorunda kalarak, geçmişinin peşine düşeceği ve geminin nükleer füzelerini ele geçirmeye uğraşan bir grup KGB ajanıyla mücadele etmek zorunda kalacağı gizli bir görev için ayrılmak zorunda kalır. İnsanlığın geleceğini elinde bulunduran kaptan, başarısız olacağı düşünülerek bu işe seçilmiş olduğunu keşfedecektir. Phantom, sıradışı insanların imkansız karşı karşıya kaldığı bir gerilim filmi.

HAYALET – PHANTOM

DÜNYA BASINI ELEŞTİRİLERİ

“Hayalet filmi sadece 1960’ların melodramından çok ötesine sahip; oldukça başarılı ve ben kesinlikle gerilimli atmosferinden ve idealler arasındaki samimi çatışmalardan büyük keyif aldım. Diyaloglar da filmin başarısını pekiştiriyor. “

– Peter Martin, Twitch
“‘Hayalet’ güçlü oyuncu kadrosuyla, sadakat ve gurur üzerine geleneksel fikirlerin konu edildiği çok sürükleyici bir film.”
– Mark Olsen, Los Angeles Times
“San Diego’da demir atmış gerçek bir Rus denizaltısında çekilen filmde, gerçeklik duygusu beyaz perdeye başarıyla geçirilirken, denizaltı derinlere daldıkça izleyicinin klostrofobiyi hissetmemesi mümkün değil. Hayalet her ne kadar bir başyapıt olmasa da insanı adeta büyüleyen bir öyküsü var. Soğuk savaş paranoyası ile yetiştirilmiş bir nesil için, sadakatle hizmet ettiği ülke her ne kadar bizimki değilse de ve bu esnada dünyayı kurtarmış olsa da kötü adama bağlanmak biraz zor olacak.”
– Ann Hornaday, Washington Post

Yönetmen: Todd Robinson (Lonely Hearts)
Yazar: Todd Robinson (Lonely Hearts)
Yapımcılar: John Watson (Robin Hood: Prince of Thieves, Backdraft), Pen Densham (Robin Hood: Prince of Thieves, Backdraft) ve Julian Adams (Blood Money)
Başrol Oyuncuları: Ed Harris, David Duchovny, William Fichtner, Sean Patrick Flanery
Gösterim Tarihi: 18 Ekim 2013
Süre: 98 Dakika

https://www.dropbox.com/s/y1uu1goffloxhlj/Hayalet_Turkce_Altyazili.mp4

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157635047135482″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kanlı Girdap - The Ghosts of Garip (2016) [REC] 4: Kıyamet Gecesi - [REC] 4: Apocalipsis (2014) Yağmurdan Sonra (2008) Zirve - La Cordillera – The Summit (2018) İntikam Oyunları (2023) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2013)

Leave a comment