Sinan Meydan’ın Türkiye için bir dönüm noktası olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattığı Atatürk Etkisi kitabı İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Türkiye’nin kurucu liderinin dün, bugün ve yarın üzerindeki etkisini ortaya koyan Atatürk Etkisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yapıcı ve ilerici siyaset anlayışını, hayat duruşunu ve liderlik özelliklerini anlatıyor.

Atatürk Etkisi’ni doğru anlayabilmek için Çanakkale’yi, Suriye-Filistin’i, TBMM’yi Sakarya’yı, Kütahya-Eskişehir’i, Büyük Taarruz’u, Lozan’ı iyi bilmek gerektiğini vurgulayan Sinan Meydan, Atatürk Etkisi adlı bu kitabının II. Abdülhamit’le başlayıp, Menderes’le devam edip, Mussolini ve Hitler’le bitmesinin sırrı da işte tam burada gizlidir. Abdülhamit Etkisi’ni, Menderes Etkisi’ni, Mussolini ve Hitler Etkisi’ni bilmeden, ‘Atatürk Etkisi’ doğru anlaşılamayacağı için kitapta bu kişilerin yarattığı etkileri de ayrıntılı olarak anlattım” ifadelerini kullanıyor.

Atatürk Etkisi’nin vatanı emperyalizmin pençesinden, sarayın/sultanın baskısından ve geri kalmışlığın çilesinden kurtardığının altını çizen Sinan Meydan, Osmanlı’nın son dönemlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna, yapılan devrimlerden yıkılan cehalet duvarlarına, medeni bir toplum için atılan adımlardan cumhuriyetin kazanımlarına kadar birçok başlığı ele alıyor.

“Atatürk Etkisi yaşanmış, bitmiş, dünde kalmış, tarih olmuş bir etki değildir; bugün hâlâ canlıdır, diridir, yepyenidir ve hâlâ kurtarıcı niteliğini korumaktadır” diyen Sinan Meydan’ın Atatürk Etkisi kitabı iflasın, işgalin, direnişin ve kurtuluşun tarihini yazıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şüphe - Tale 52 (2010) Umudun Öteki Yüzü - Toivon Tuolla Puolen – The Other Side Of Hope (2017) Nene Hatun (2010) Seni Seviyorum Adamım (2014) Ne Adam Ama - What A Man (2012) Büyük Sır - Get Low (2011)