“PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR: ŞİMŞEK HIRSIZI”

Harry Potter’ın yapımcı ve yönetmeni Chris Columbus, fantastik filmlerdeki başarısını “PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR: ŞİMŞEK HIRSIZI” ile devam ettiriyor. Rick Riordan’ın, Türkiye’de Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlanan PERCY JACKSON kitap serisinden uyarlanan filmin kitapları da dünyada ve Türkiye’de büyük ilgi ile karşılandı. Başrollerde Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan ile Steve Coogan, Ray Winstone, Sean Bean ve Catherine Keener’ı gördüğümüz filmin Türkçe seslendirmesini  Sercan Gidişoğlu, Sarp Akkaya, Uğur Polat, Selma Ergeç, Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler gibi usta isimler gerçekleştirdi.Günümüz dünyasında yaşayan genç
Percy Jackson’ın hayatı babasının Denizler Tanrısı Poseidon olduğunu ve kendisinin yarı-tanrı olduğunu öğrenmesiyle değişir. Bu bilgi ile kendisini büyük bir serüvenin ve Yunan tanrılarının güçlerinin tam  ortasında bulur.

Konu:

Güç sahibi Yunan tanrıları Olimpos Dağı’nın ulu yüksekliklerinden aramıza, dünyamızın tam ortasına düşüyorlar ve sıkıntılı bir ergenin hayatını değiştiriyorlar. Bu etkileyici serüvende, yetenekli oyuncu Logan Lerman başrolde Percy olarak karşımıza çıkıyor. Disleksik ve aklı havada bir genç iken yarı-tanrı olduğunu ve tanrıların soyundan geldiğini öğrenen Percy, Denizler Tanrısı Poseidon ile ölümlü bir annenin çocuğudur.

Dünyanın kaderi tehlike altındadır ve sıradışı kahramanımız, kendini sonuçları çok karmaşık ve katastrofik olabilecek bir mücadelenin içinde bulur. Chris Columbus’un yönettiği filmde başrolde Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan ile Steve Coogan, Ray Winstone, Sean Bean ve Catherine Keener’ı da görüyoruz.

Logan Lerman kıtalararası bir tehlikenin ortasındaki yarı-tanrı olarak karşımıza çıkıyor.  Percy,  Göklerin Tanrısı ve aynı zamanda tanrılar kralı olan Zeus’un yeryüzündeki en güçlü silah olarak bilinen şimşek asasını çalmakla suçlanır.
Suçsuzluğunu kanıtlamak, tanrılar arasında olası bir savaşı önlemek ve büyük bir gizemi çözmek için arkadaşlarıyla beraber denizaşırı büyük bir maceraya atılır. Bu yolculuk sırasında kendisini engellemeye çalışan  acımasız düşmanlara karşı koymak zorunda kalan Percy ,bir yandan da annesini diğer bir Yunan tanrısı olan Hades’in
ölümcül pençesinden kurtarmaya çalışmaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de boğa başlı dev canvar ve ateş püsküren Hydra ile savaşmak zorundadır.

Türkçe Adı: ” PERCY JACKSON VE OLİMPOSLULAR: ŞİMŞEK HIRSIZI”
Yönetmen: Chris Columbus
Senaryo: Craig Titley
Roman: Rick Riordan
Oyuncular: Logan Lerman, Uma Thurman, Pierce Brosnan ile Steve Coogan, Ray Winstone, Sean Bean ve Catherine Keener
Yapım: A.B.D
Süre: 118 dk.
Vizyon Tarihi: 19 Şubat 2010
İthalat: Tiglon
Dağıtım: Tiglon

http://www.percyjacksonthemovie.com/

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Michael Jackson's This Is It (2009) Dune: Çöl Gezegeni - Dune (2021) Lanetli Ruh - Emergo (2012) Aile Arasında (2017) Zoolander 2 (2016) Kuzeyli - The Northman (2022)

Leave a comment