“RACE TO WITCH MOUNTAIN – SİHİRLİ DAĞ”
20 Mart’ta Türkiye Sinemaları’nda gösterilmeye başlanıyor
Açıklanamayan doğaüstü olaylarla ünlü Nevada çölünün ortasında gizli bir yer olduğu söylentisi uzun yıllardan beri dilden dile dolaşır. Çöldeki esrarengiz olayların merkezinin Sihirli Dağ olduğu iddiaları bir şehir efsanesidir.
Las Vegas’lı taksi şoförü Jack Bruno (Dwayne “The Rock” Johnson) otomobiline doğaüstü güçleri olan iki genç insan alınca bir anda kendisini açıklayamadığı olaylar zincirinin tam göbeğinde bulur.Güç birliği yapan Jack ve genç yolcuları, dünyayı kurtarmanın tek yolunun Sihirli Dağ’ın gizemini çözmekten geçtiğinin farkına varınca heyecan dolu bir maceranın başlayacaktır.
Walt Disney Pictures’ın sunduğu “Race to Witch Mountain – Sihirli Dağ”ın yönetmenliğini “The Game Plan-Oyun Bozan” ve “She’s the Man-Seksi Futbolcu”dan tanıdığımız Andy Fickman üstlendi. Senaryosunu, Alexander Key’in “Escape to Witch Mountain” adlı kitabını temel alarak Matt Lopez ile Mark Bomback yazdılar. 1975 yılında çekilen ve kısa sürede kült film haline gelen Walt Disney klasiği “Escape to Witch Mountain” ve 1978’deki devamı “Return from Witch Mountain”in çağdaş bir yeni çevrimi olan filmin yapımcılığını Andrew Gunn gerçekleştirdi.
Filmin baş karakteri taksi şoförü Jack Bruno’nun portresini çizen Dwayne “The Rock” Johnson’a etkileyici bir oyuncu kadrosu eşlik etti. “Bridge to Terabithia”dan tanıdığımız Anna Sophia Robb; “Night at the Museum” ve “Watchmen”de izlediğimiz Carla Gugino; “There Will Be Blood” ve “Munich” ile adını duyuran Ciaran Hinds’in yanısıra Alexander Ludwig, Tom Everett Scott, Christopher Marquette, Cheech Marin, Garry Marshall ve Billy Brown kamera karşısına geçtiler. Filmin kadrosunda ayrıca, 70’lerde çekilen iki “Witch Mountain” filminde uzaylı çocuklar Tia ve Tony’i oynayan Kim Richards ile Iake Eissinmann da konuk sanatçı olarak izleyici karşısına çıktı.
SİHİRLİ DAĞ’A DÖNÜŞ
1970’li yıllarda gösterime giren “Escape to Witch Mountain” ve “Return from Witch Mountain”in her ikisi de, izleyicinin kalbinde yer eden, bugün bile sevgiyle hatırlanan popüler bilimkurgu filmleri olmuştu. İki filmin ana karakterleri olan uzaylı çocuklar Tony ve Tia, o dönemin ikonlarına dönüşürken Sihirli Dağ’da yaşanan macera hiç unutulmadı. O günlerin küçük izleyicileri bugün büyüdü, çoluk çocuk sahibi oldu. Onlar da kendi çocuklarına televizyonda, video kasetlerde ve DVD’lerde “Sihirli Dağ” efsanesini seyrettirerek onların da bu klasikleşmiş filmleri tanımasını ve sevmesini sağladılar.
Gunn Films’in kurucusu olan yapımcı Andrew Gunn’u harekete geçiren etken de 1970’li yılların hiçbir zaman unutulmayan bu iki filmin popülaritesi oldu. Walt Disney Stüdyoları bünyesinde film çekmek için sözleşme imzalayan ünlü yapımcı, 2003 yılında çektiği “Freaky Friday-Çılgın Cuma” adlı komediyle ulaştığı başarının ardından yeni birşeyler yapmak istiyordu. “Escape to Witch Mountain-Kutsal Dağ”ın yepyeni versiyonunun soluk kesici görüntüler ve teknoloji harikası özel efektlerle donatılmış yüksek düzeyde aksiyon yüklü bir film olmasına kesin kararlıydı.
Öte yandan, Walt Disney Pictures için çektiği hit komedi filmi “The Game Plan-Oyun Bozan”ı yeni tamamlayan yönetmen Andy Fickman, Gunn’ın “Witch Mountain-Kutsal Dağ” projesi üzerinde çalıştığını haber almıştı. Bu projenin kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Fickman, duygularını şu sözlerle dile getiriyor:
“Çocukken izlediğim ‘Escape to Witch Mountain’i çok sevmiştim. Favori filmlerimden birisi olmuştu. Böyle bir filmin yeniden çekilmesi haberi beni heyecanlandırdı. Ayrıca ‘The Game Plan-Oyun Bozan’ sonrasında da Walt Disney Şirketi’yle ile ilişkimi devam ettirme fırsatı karşıma çıkmıştı. ‘Race to Witch Mountain-Kutsal Dağ”ı günümüz izleyicisi için unutulmaz filmlerinden birisi yapmak istediğimi Walt Disney yetkililerine söyledim.”
Yönetmen Fickman’ın açıklanamayan olaylara duyduğu ilginin kökeni çocukluk dönemine kadar uzanır. Ünlü yönetmenin doğduğu New Mexico’daki Roswell kasabası yakınlarına o yıllarda bir UFO düştüğü söylentileri yayılmış; Amerikan hükümeti ve askeri yetkililerin bu olayı örtbas ettiği söylenmişti. Keyifle izlenecek yüksek oktanlı bir öykü anlatan “Race to Witch Mountain-Kutsal Dağ”ın odak noktasında iki farklı dünyanın karşılaşması şeklindeki Roswellvari bir temaya eşlik eden gizem boyutunun varlığının ünlü yönetmeni bu projeye çekmesi kaçınılmazdı.
Andy Fickman sözlerine şöyle devam ediyor: “Aslında sıradan insanların olağanüstü olaylarla karşılaşması boyutunu çok cazip buldum. Bu film herşeyden önce harika bir aksiyon macera öyküsüdür. Sıradan insanların kahramana dönüştüğü fantastik bir macera yaşanır ve  kahramanlarımız sadece tek dünyayı değil, iki dünyayı birden kurtarırlar.”
Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: Dwayne “The Rock” Johnson, AnnaSophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino
Ciaran Hinds, Tom Everett Scott, Garry Marshall
Senaryo: Matt Lopez, Mark Bomback
Yapımcı: Andrew Gunn
Görüntü Yönetmeni: Greg Gardiner, Prodüksiyon Tasarımı: David J. Bomba
Kostüm Tasarımı: Genevieve Tyrrell, Kurgu: David Rennie
Sanat Yönetimi: John R. Jensen, Özgün Müzik: Trevor Rabin
Walt Disney Pictures

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayalet Suikastçı - Assassin (2023) Nebula - Dead  Horse Nebula (2019) Patron Gibi - Like a Boss (2020) Kimsesiz Çocuk – Remi Nobody’s Boy (2019) Lincoln (2013) Kolej Rüyası (2021)

Leave a comment