MOSKOVA’NIN ŞİFRESİ-TEMEL
ŞİFRE BU KEZ MOSKOVA’DA ÇÖZÜLÜYOR!

Geçtiğimiz  sezon yüksek gişe rakamıyla adından sözettiren ve izleyiciden tam not alan Sümela’nın Şifresi-Temel’in devam filmi olan Moskova’nın Şifresi-Temel filmi 23 Kasım 2012’de sinema izleyicisiyle beyazperdede buluşuyor.

Başrollerinde Alper Kul, Aslıhan Güner, Salih Kalyon, Ruhi Sarı ve Çetin Altay’ın yer aldığı film yine 1.5 saat boyunca izleyiciyi kahkaha tufanı eşliğinde koltuğa çivileyecek.  Çekimlere ilk olarak Rusya’nın başkenti Moskova’da başlayan yönetmen Adem Kılıç, daha sonra ekibiyle Trabzon’a  geçti. İki hafta süreyle Moskova’nın tarihi ve turistik yerlerinde çekimleri tamamlayan ekip, çekimler sırasında hem eğlendiler hem de çalıştılar. Sinema izleyicisinin merakla beklediği Moskova’nın Şifresi-Temel’in iki teaserı ve fragmanı  sanal medyada tıklanma rekorları kırdı.

KONU: Temel, Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözüp, hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Tabii, Temel böyle zannetmektedir. Gerçekte, belalı Rus mafyası Korkunç İvan’ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Temel’in yol açtığı bir yanlış anlama sonucu Türk mafyasıyla çatışmış, birbirlerini öldürmüş ve o sırada Temel kazdığı çukurdan çıkan Rus mafyasına ait altınları, Sümela’nın hazinesi zannederek almıştır.  Altınlarına el konulan ve adamları öldürülen Rus mafyasının lideri Korkunç İvan çıldırmıştır.
Moskova’nın Şifresi – Temel filmi, Korkunç İvan’ın en acımasız adamı Abromoviç’i, Temel’i öldürmesi için Trabzon’a yollamasıyla başlar. Temel bütün bu silahlı saldırılardan bazen saflığı ve şansının, bazen arkadaşlarının yardımları sayesinde kurtulur; bir süre sonra peşinde birilerinin dolandığını hisseder ve Abromoviç’i yakalayıp hesap sormak için arkadaşı Turgay’la birlikte Moskova’ya gider. Fakat yakalanırlar.
Temel’in Moskova’da olduğunu öğrenen karısı Zuhal, onun bir kadın için orada olduğunu düşünerek Rusya’ya gider. Temel’i öldürmeyi düşünen Zuhal onu Rus mafyasının elinden kurtarır. Yolları Trabzon havaalanında ayrılır. Zuhal, annesinin evine giderken Temel boynu bükük kalakalır.
Temel sevdiği kadına tam ulaşmışken yine kaybetmek üzeredir.
Peki “Moskova’nın Şifresi” iki aşığın kavuşmasına yardımcı olacak mıdır?

YÖNETMEN: ADEM KILIÇ
YAPIM ŞİRKETİ: ÜÇGEN YAPIMEVİ
YAPIMCI: ADEM KILIÇ, BURHAN ASAF ŞAFAK
SENARYO & HİKAYE: YILMAZ OKUMUŞ
SÜPERVİZÖR: TURGUT YASALAR
GÖRÜNTÜ YÖN.: ERCAN ÖZKAN
YARD YÖN.: SERKAN KARAARSLAN
KURGU: AHMET CAN ÇAKIRCA
MÜZİK:  KEMAL SAHİR GÜREL
YÜRÜTÜCÜ YAPIMCI: EMİN ALBAYRAK
KOORDİNATÖR: SERDAR ÇAĞLAR
SANAT YÖN.: ERHAN USTA
MAKYAJ: NAİME GÜRSELER
KOSTÜM: TUBA ATAÇ
SÜRE: 100 DK
TÜRÜ: KOMEDİ
VİZYON TARİHİ: 23 KASIM 2012
ÇEKİM YERİ:  MOSKOVA, TRABZON, RİZE
OYUNCULAR: ALPER KUL ( TEMEL), ASLIHAN GÜNER (ZUHAL), RUHİ SARI (TURGAY), SALİH KALYON (İMAM NECATİ), AYŞEGÜL GÜNAY ( ŞEHRİYE), İSMAİL HAKKI (ABRAMOVİÇ), ÇETİN ALTAY (SİNAN), NECİP MEMİLİ (ALİ KEMAL), EMİN ALBAYRAK (BAŞKOMİSER), ANASTASİYA PAVELYEVA (ANASTASYA), DUYGU ŞEN (FİLİZ), İSRAFİL KÖSE (CEMİL), SEYMEN AYDIN (BEKİR), ERDEM BAŞ (DAVUT), SERDAR ÇAĞLAR (ADRES SORAN ADAM), GÜLDEN GÜNEY (SONGÜL),  BARIŞ SEZER (SERGEİ) VE SİNAN BENGİER (DİYANET GÖREVLİSİ)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cadılar Bayramı Öldürür - Halloween Kills (2021) Sevmek Yüzünden (2024) Güven Bana (2023)  Aşırıcılar - Kari-Grashi No Arietti / Borrowers (2011) ELVIS (2022) Jüpiter’in Uydusu - Jupiter Holdja – Jupiter’s Moon (2017)

Leave a comment