MOSKOVA’NIN ŞİFRESİ-TEMEL

ŞİFRE BU KEZ MOSKOVA’DA ÇÖZÜLÜYOR!

Geçtiğimiz  sezon yüksek gişe rakamıyla adından sözettiren ve izleyiciden tam not alan Sümela’nın Şifresi-Temel’in devam filmi olan Moskova’nın Şifresi-Temel filmi 23 Kasım 2012’de sinema izleyicisiyle beyazperdede buluşuyor.

Başrollerinde Alper Kul, Aslıhan Güner, Salih Kalyon, Ruhi Sarı ve Çetin Altay’ın yer aldığı film yine 1.5 saat boyunca izleyiciyi kahkaha tufanı eşliğinde koltuğa çivileyecek.  Çekimlere ilk olarak Rusya’nın başkenti Moskova’da başlayan yönetmen Adem Kılıç, daha sonra ekibiyle Trabzon’a geçti. İki hafta süreyle Moskova’nın tarihi ve turistik yerlerinde çekimleri tamamlayan ekip, çekimler sırasında hem eğlendiler hem de çalıştılar. Sinema izleyicisinin merakla beklediği Moskova’nın Şifresi-Temel’in iki teaserı ve fragmanı  sanal medyada tıklanma rekorları kırdı.

KONU: Temel, Sümela Manastırı’ndaki şifreyi çözüp, hazineyi bulmuş ve sevdiği kadına kavuşmuştur. Tabii, Temel böyle zannetmektedir. Gerçekte, belalı Rus mafyası Korkunç İvan’ın adamları bir değiş tokuş sırasında, Temel’in yol açtığı bir yanlış anlama sonucu Türk mafyasıyla çatışmış, birbirlerini öldürmüş ve o sırada Temel kazdığı çukurdan çıkan Rus mafyasına ait altınları, Sümela’nın hazinesi zannederek almıştır.  Altınlarına el konulan ve adamları öldürülen Rus mafyasının lideri Korkunç İvan çıldırmıştır.
Moskova’nın Şifresi – Temel filmi, Korkunç İvan’ın en acımasız adamı Abromoviç’i, Temel’i öldürmesi için Trabzon’a yollamasıyla başlar. Temel bütün bu silahlı saldırılardan bazen saflığı ve şansının, bazen arkadaşlarının yardımları sayesinde kurtulur; bir süre sonra peşinde birilerinin dolandığını hisseder ve Abromoviç’i yakalayıp hesap sormak için arkadaşı Turgay’la birlikte Moskova’ya gider. Fakat yakalanırlar.
Temel’in Moskova’da olduğunu öğrenen karısı Zuhal, onun bir kadın için orada olduğunu düşünerek Rusya’ya gider. Temel’i öldürmeyi düşünen Zuhal onu Rus mafyasının elinden kurtarır. Yolları Trabzon havaalanında ayrılır. Zuhal, annesinin evine giderken Temel boynu bükük kalakalır.
Temel sevdiği kadına tam ulaşmışken yine kaybetmek üzeredir.
Peki “Moskova’nın Şifresi” iki aşığın kavuşmasına yardımcı olacak mıdır?

MOSKOVA ÇEKİM NOTLARI
Moskova’daki çekimler için hazırlıklar aylar öncesinden başladı.

Moskova’da tamamen Rus teknik ekiple çalışıldı

Moskova’daki çekimler, Kızılmeydan, Bolşay Tiyatrosu önü, Kurtarıcı İsa Klisesi, Kremlin Sarayı Önü’nde ve ünlü caddelerinde gerçekleştirildi…

Ünlü Arbat sokağında çekimler yapılırken, Rus Mafyasını oynayan, Rus oyuncularun ellerinde silahlarla, Alper Kul ve Ruhi Sarı’yı kovalamaca sahnesini gerçek sanan bölge halkı, polise ihbarda bulundu. Bölgeye sevkedilen polis ekipleri gerçeği öğrenince ekiple birlikte güldüler…

Moskova’nın en ünlü caddesi Trevskaya’da ekibe ögle yemeği dağıtılırken, bazı rUslar da belediyenin bedava yemek dağıttığını düşünerek ekibin en arkasına sıraya girerek yemek almak istediler… Ekibim uyarısı sonucu sırada bulunan Ruslar, gerçeği öğrendiler…

Ne zaman yağacağı ve ne zaman duracağı belli olmayan yağmur, ekibe otelden çıkmadan önce dört mevsime gore kıyafet almalarını zorunlu kılıyordu… Arbat sokağındaki çekimlerde 15 dakikada bir havanın değişmesi ekibe oldukça zor anlar yaşattı.

Moskova’daki vahim trafik sorunu, ekibin de porgramının akşamasına neden oldu.
Yine trafik dolayısıyla sabahın kör karanlığında ekip yollara düşüp çekim alanlarına gitti.
Moskovada yaşayan türk işadamları seti sık sık ziyaret ederek yardımcı olmak istediler

Kızılmeydan’da çekim yapmak için Kremlinden alınan izin, aynı gün başka bir ekibe daha verilince iki ekip de zor  durumda kaldı. İki ekip aralarında anlaşarak, çekimlerini tamamladılar…

MOSKOVANIN ŞİFRESİ TEMEL/RESMİ WEB SİTESİ:
http://www.moskovaninsifresitemel.com

FACEBOOK:
http://www.facebook.com/MoskovaninSifresiTemel

TWİTTER:
https://twitter.com/TemelMoskovada

YOUTUBE
http://www.youtube.com/channel/UCmwXdUzU69O2m1W9GEybHbw

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mary Shelley (2018) Hayalet Hikayesi - Personal Shopper (2017) Lal Gece (2012) Abluka (2015) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022) Bir Boru Hattı Nasıl Patlatılır - How to Blow Up a Pipeline (2023)

Leave a comment