Son zamanlarda hiçbir dayanağı olmaksızın çeşitli medya kurumlarında yaratılmaya çalışılan Şehir Tiyatroları çalışanlarının “çalışmadan maaş aldıkları” algısı büyük bir özveriyle alın terini sahnenin tahtasına akıtan Şehir Tiyatrosu ailesini derinden yaralamaktadır. Yıllarca Şehir Tiyatroları’na emek vermiş Levent Üzümcü’nün tiyatrodan ihracından sonra basında çıkan kimi haberler bu haksız yargılamanın son örneğini teşkil etmektedir. Bu durum hem sanatçıya, hem seyirciye, hem de Şehir Tiyatroları’na büyük bir saygısızlık içermektedir.

Basında yer alan “Levent Üzümcü 7 yılda sadece 3 oyunda sahne almış” haberi ise gerçeği kasıtlı olarak çarpıtmaktan öte bir amaç taşımadığı, Sözü edilen oyunların bu yedi yıl içinde yıllarca sahnede kalmış, binlerce seyirciyle buluştuğuna dikkat çene Şehir Tiyatroları, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgilere yer verdi; 2008-2010 yılları arasında sahnelenen Maskeliler oyunu 159 seansta 34.831 kişiye ulaşırken 2010-2011 sezonunda Tehlikeli İlişkiler oyunu 79 seansta 28.974 izleyiciye ulaşmıştır. 2014-2015 sezonunda sahnelenen ve büyük beğeniyle izlenen Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunu ise 41 seansta 26.853 seyirciyle buluşmuş; Levent Üzümcü’nün başrolünde oynadığı bu Shakespeare oyunu, sezonun en ilgi çeken yapımlarından biri olarak büyük beğeni toplamıştır. Yani Levent Üzümcü sözü edilen süreçte aylarca süren provalarının dışında toplamda 279 seansla görevini layıkıyla yerine getirmiştir.
Sadece oynadığı oyun sayısıyla değil, ulaştığı seyirci sayısı ve hak ettiği alkışlarla beğeni çıtasını yukarı taşıyan bir oyuncu olan Üzümcü, Şehir Tiyatroları’nda; Maskeliler, Metro Canavarı, Kuyruklu Yıldız Altında, Küçük Nasrettin (Çocuk Oyunu), Macbeth, Bir Adam Yaratmak, Candan Can Koparmak, Danton’un Ölümü, Gündüze Gebedir Gece, Barut Fıçısı, Tehlikeli İlişkiler, Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı birçok oyunda lokomotif roller alarak kurumumuzun en prestijli sanatçıları arasında yer almayı başarmıştır.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu konuyla ilgili olarak, Levent Üzümcü’nün tiyatro içinde hiçbir şekilde politik ayrımcılık yapmayan, gençlere mesleki anlamda örnek olan, tiyatronun birçok etkinliğinde görev alan bir sanatçı olduğunu söyleyerek kendisine destek vermektedir.
Yazıcıoğlu, Levent Üzümcü’nün böylesine zor bir dönemde tiyatromuza katkı sağlamak amacıyla yüksek performans gerektiren görevlerine ek olarak kendi arzusuyla çocuk oyunlarında oynamayı bile teklif ettiğini dile getirmiştir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela - Niko 2: Little Brother Big Trouble - Niko 2: Lentajaveljekset (2013) Bir Tutam Cennet - A Little Bit Of Heaven (2011) İntikam - The Salvation (2015) Turbo (2013) Kayıp Nehir - Lost River (2015) Haile 2 Var Mı Yok Mu?! (2023)

Leave a comment