ŞEYTANIN OTELİ 2 / Cold Prey 2

Sinopsis

Kabus devam ediyor! 2006 yılının kışında Norveç dağlarının eteklerindeki Jotunheimen bölgesinde 4 genç korkunç bir şekilde ölür. Aralarından sadece bir genç kadın kurtulur. Bu genç kadın soğuk ve açlıkla mücadele ettikten sonra en yakın yerleşim yerine ulaşmayı başarır. Üstü kan içinde olan Jannicke isimli bu genç kadını, yolda tesadüf eseri bulan kişi, onu en yakın hastaneye götürür. Jannicke bir süre sonra hastanede kendine gelmeye
başlar. Hastanenin koridorlarında dolaşmaya başlar. Hastanede sanki kimseler yok gibidir.
Kabus yoksa sona ermemiş midir?

Şeytanın Oteli 2 / Cold Prey 2, Mats Stenberg’in ilk uzun metraj filmidir.Mats Stenberg 90’lı yılların başından itibaren bir çok reklam filmine imza attı. İsveç, Norveç ve Danimarka’da bir çok firma ile çalıştı. Yönetmen, Fante Film ile 2005 yılından beri çalışıyor.

Yapım

Cold Prey filmlerinin ilki Norveç’te 260.000 kişi tarafından izlendi. Film 2006 yılının ses getiren filmi olunca  Norsk Film fonu tarafından 2.film projesi için 4 Şubat 2008’de destek sağlandı. Filmin yeni oyuncuları 20 Şubat’ta ilan edildi. İlk filmin yönetmeni  Roar Uthaug yerini Mats Stenberg’e devretti. Cold Prey 2’nin çekimlerine 2008’in Şubat ayının sonunda başlandı. Filmin dış planları Jotunheimen’in vahşi doğasında ve Otto isimli kasabada çekilirken, hastane çekimleri As isimli yerleşmimde bulunan Aslung hastanesinde çekildi.

Yönetmen: Mats Stenberg
Görüntü Yönetmeni: Anders Flathand NFK
Ses Mühendisi: Carl Svensson
Kurgu: Jon Endre Mørk NFK
Senarist
: Thomas Moldestad
Oyuncular: Ingrid Bolsø Berdal, Marthe Snorresdotter Rovik, Kim Wifladt, Fridtjov Såheim, Johanna Mørck, Mats Eldøen
Türü: Korku
Süresi: 91”
Formatı: 35mm
Ses: Dolby Dijital
Ülkesi: Norveç
Yapım Yılı: 2008
Yapımcılar
: Martin Sundland, Kristian Sinkerud
Ortak Yapımcı: Aschehoug

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kış Masalı - Winter’s Tale (2014) Sisu (2023) Histeri - The Children (2009) Aşk Ateşi - The Burning Plain (2009) Mucize - Wonder (2017) Kod Adı: U.N.C.L.E. - The Man From U.N.C.L.E. (2015)

Leave a comment