~ Mike Wazowski, “Canavarlar Üniversitesi”

“Duygusallaşmak istemiyorum ama hayatta yaşadığım her şey beni bu ana getirdi. Bu sadece benim hayalimin değil, hepimizin hayallerinin başlangıç noktası olsun.”

Üniversiteye başlayacak olan Mike Wazozski (Billy Crystal’ın sesiyle) küçük bir canavarken  profesyonel bir Korkutucu olma hayalini kurar ve herkesten daha iyi bilir ki, en iyi Korkutucular Canavarlar Üniversitesi’nden (CÜ) çıkar. Fakat CÜ’deki ilk sömestrında doğuştan Korkutucu olan yetenekli CÜ mirası James P. Sullivan, “Sulley” ile (John Goodman’ın sesiyle) yolları kesişince Mike’ın planları da rayından çıkar. İkilinin kontrol edilemeyen rekabetçi ruhları ikisinin de Üniversite’nin elit Korkutucu Program’ından atılmalarına neden olur. İşleri düzeltmek için işbirliği yapıp bir grup tuhaf, uyumsuz canavarla birlikte çalışmaları gerektiğini fark ettiler ve işler daha da sarpa sardı.

Disney•Pixar’ın kahkahayla çığlık attıran ve bir o kadar da duygusal olan “Canavarlar Üniversitesi filminin yönetmenliğini Dan Scanlon ( “Arabalar”, “Mater and the Ghostlight”, “Tracy”), yapımcılığını Kori Rae (“Yukarı Bak”, “İnanılmaz Aile”, “Sevimli Canavarlar) ve de baş yapımcılığını John Lasseter üstlendi. Hikaye ve senaryo Daniel Gerson, Robert L. Baird (“Sevimli Canavarlar) ve Scanlon’a ait.

“Canavarlar Üniversitesi” aynı zamanda Randy Boggs rolünde Steve Buscemi (“Boardwalk Empire”), Dekan Harscrabble rolünde Helen Mirren (“Hitchcock,” “The Queen”), Profesör Knight rolünde Alfred Molina (TNT dizisi “Monday Mornings,” “The Da Vinci Code/Da Vinci Şifresi,” “Frida”) . Terri Perry rolünde Sean P. Hayes (“The Three Stooges,” TV’s “Up All Night”), Don Carlton rolünde Joel Murray (TV dizisi “Mad Men,” “Two and a Half Men”), Scott “Squishy” Squibbles rolünde Pixar’dan Peter Sohn (“Ratatouille,” “Small Fry”) ve Art rolünde Charlie Day de(“Horrible Bosses,” “Pacific Rim,” TV dizisi “It’s Always Sunny in Philadelphia”) sesleriyle yer alan isimler oldu.

Seslendirme ekibi arasında Johnny Worthington rolünde Nathan Fillion (“Much Ado About Nothing,” “Percy Jackson: Sea of Monsters,” TV dizisi “Castle”), Chet Alexander rolünde Bobby Moynihan (NBC programı “Saturday Night Live,” HBO dizisi “Girls,” DreamWorks Studios filmi “Delivery Man”), Bayan Squibbles rolünde Julia Sweeney (TV dizisi “The Goode Family,” “Saturday Night Live”), Claire Wheeler rolünde Aubrey Plaza (“To Do List,” TV dizisi “Parks and Recreation”), Brock Pearson rolünde Tyler Labine (“Tucker & Dale vs. Evil,” “Mad Love”), “Frightening” Frank McCay rolünde John Krasinski (“Promised Land,” TV dizisi “The Office”), genç Mike Wazowski’nin ilkokul öğretmeni Karen Graves rolünde Bonnie Hunt (TV programı “The Bonnie Hunt Show,” “Cheaper by the Dozen”), Carrie Williams rolünde Beth Behrs (TV dizisi “2 Broke Girls”), ve bir Monsters, Inc. çalışanı rolüyle Pixar kayıt stüdyosuna geri dönen John Ratzenberger (“Cheers,” Disney•Pixar’ın uzun metrajlı filmleri) de yer alıyor.

Müziklerini, Rock and Roll Hall of Fame acemisi ve ödüllü besteci Randy Newman’ın (“Sevimli Canavarlar”, “Oyuncak Hikayesi 3”) ile Swedish House Mafia and Mastodon’dan Axwell ve Sebastian Ingrosso’nun yaptığı “Canavarlar Üniversitesi” 21 Haziran 2013’te Amerika’da vizyona girecek ve 3 boyutlu, seçkin sinemalarda gösterilecek. Film, MPAA tarafından “Genel İzleyici” olarak kategorilendirildi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Emoji Filmi - The Emoji Movie (2017) Koğuş - The Ward (2011) Peri: Ağzı Olmayan Kız -        Peri: Girl With No Mouth (2020) Hacker - Blackhat (2015) Ya Ben Ölürsem (2022) Koleksiyoncu - The Collector (2010)

Leave a comment