“Ustalara Saygı”nın geleneksel Sevgililer Günü toplantısı; hayatın, şiirin, sinemanın ve müziğin hikâyeleri efsaneleşmiş çiftlerini bir araya getiriyor

“Unutulmaz Âşıklar”a Selâm Olsun

Beşiktaş Belediyesi tarafından dokuz sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, yaklaşmakta olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nü, her yıl olduğu gibi bu sene de özel bir programla kutlayacak. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Sevgililer Günü’ne Doğru – Unutulmaz Âşıklar” başlıklı etkinlik, 10 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek. Geçmişin tozlu sayfalarından bugüne taşınan; tarihe geçmiş aşklardan şiire, sinemanın ölümsüz âşıklarından tangolara uzanan bir programla her yaştan sevgiliye hitap eden organizasyon, Akatlar Kültür Merkezi’nde saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.
“Sevgililer Günü’ne Doğru – Unutulmaz Âşıklar” etkinliğinin başrolünde müzik, şiir ve sohbet olacak. Melisa Gürpınar’ın müziğimize unutulmaz eserler armağan etmenin yanı sıra aşklarıyla da efsaneleşen Tanburi Cemil Bey’den yola çıkarak eski İstanbul’da yaşanan aşklara uzanacağı konuşması ve Atillâ Dorsay’ın filmlerdeki “Unutulmaz Âşıklar”a dair paylaşacakları, gecede nostalji rüzgârları estirecek.

Günümüzün en sevilen şairlerinden Haydar Ergülen’in dizelerini bizzat yorumlayacağı “Sevgililer Günü’ne Doğru – Unutulmaz Âşıklar” gecesinde, tiyatrocu Ergün Işıldar da şiirimizin usta isimlerinin sevda kokan dizelerini seslendirecek.
“Sevgililer Günü’ne Doğru – Unutulmaz Âşıklar” da elbette müzik de var. Erdener Koyutürk’ün aralarında “Mazi”, “Sevdim Bir Genç Kadını”, “Papatya” ve “Bal Gözlüm”ün de bulunduğu tangolardan örnekler seslendireceği gecede, şarkılarıyla yıllardır aşklarımıza eşlik etmiş olan Vedat Sakman da sahne alacak. Etkinlikte, en sevdiğimiz yerli ve yabancı aşk filmlerinin en güzel anlarından oluşan mini bir kolaj da izlenebilecek.

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Sevgililer Günü’ne Doğru “Unutulmaz Âşıklar”
Tarih:10 Şubat Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Türü: Ücretsiz

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yağmur: Kıyamet Çiçeği (2014) Çalıntı Hayat - The Words (2012) Ustura Dönüyor - Machete Kills (2013) Baş Belası (2017) Yerçekimi - Gravity (2013) Kabus Sokağı - Nightmare Alley (2022)

Leave a comment