YANLIŞ BİR OTEL ODASINDA,
TUHAF AMA İÇTEN DİYALOGLAR..!

Yanlış zamanda, yanlış bir otel odasına dalıveren bir hayat kadını ve tesadüfen karşısına çıkan bu kadınla, hayatı sorgulama sürecine giren zengin ve iktidar sahibi bir adam… AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Günay Karacaoğlu ve Fırat Doğruloğlu’nun, oyunculuklarıyla iz bıraktığı “Şenlikli Limonata”; 26 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:30’da Oyun Atölyesi’nde tiyatro severlerle buluşuyor!

Gece yarısı, sarı plastik saçları ve tuhaf yürüyüşüyle odadan içeri kamçısı ve termosuyla kendini top gibi atan bir kadınla karşılaşsanız ne yapardınız? Fidel Castro aşığı Fitnat Yengesi’nden sıkı komünist, yetmezmiş gibi, edasıyla Heidi Klum’a benzediğini söylüyorsa; emin olun gecenin sabahında o kadın sizi kopardığı sığ suların kenarında bile bırakmayacaktır. Tadı çoğu zaman buruk olsa da, “Şenlikli Limonata”  tiyatro severlere kara mizah kadehlerinden de çokça tattırıyor.

Siyahla beyaz kadar farklı iki insan, bir hayat kadını ile zengin bir işadamının kara mizah ilişkisi üzerinden tüm karşıtlıklara eğlenceli ve çarpıcı bir yorumla ayna tutan “Şenlikli Limonata”; tatlı-ekşi lezzetiyle tiyatro severlerin zihninde yer ediyor. “Fitnat Yengesi”nin cümlelerini sıkı sıkıya ezberlemiş, çok yaşayıp çok görmüş, rahat, keskin çizgileri olmayan kadın ve yalnız, sert köşeleri olan, çocukluğundan beri çizilmiş sınırlarının dışına çıkmayan erkeğin kahkaha dolu diyalogları arasında; hayattan farklı yaralar almış ikilinin sarsıcı replikleriyse izleyiciyi buruk bir tatla baş başa bırakıyor.

Ödüllü oyuncu Günay Karacaoğlu ile tiyatronun yanı sıra rol aldığı birçok sinema filmi ve diziyle tanınan Fırat Doğruloğlu’nun muhteşem oyunculukları, güçlü kara mizah metni ve benzersiz dekoruyla daha ilk günden büyük beğeni toplayan “Şenlikli Limonata”; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konuyor. Murat İpek’in yazıp yönettiği “Şenlikli Limonata”nın; müzikleri Çiğdem Erken’in, dekor tasarımı Barış Dinçel’in, kostüm tasarımı ise Emra Albayrak Şahin’in imzasını taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Deniz Kızı - The Little Mermaid (2024) Sıkı Dostlar (2018) Clive Barker’dan Kan Kitabı / Clive Barker’s Book of Blood (2009) Çılgın Yarışçılar - Crazy Racing (2023) Toprağa Uzanan Eller (2014) Sadakatsizler - Les Infideles - The Player (2012)

Leave a comment