“ŞENLİKLİ LİMONATA”
KARA MİZAHI ANADOLU YAKASINA TAŞIYOR!

Günay Karacaoğlu ve Fırat Doğruloğlu’nun birlikte rol aldığı “Şenlikli Limonata” oyunu; güçlü kara mizahıyla Anadolu yakasında tiyatro severlerle buluşuyor! AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Şenlikli Limonata”; 26 Ocak Pazar günü 18:00’de Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek!

“Şenlikli Limonata”; siyahla beyaz kadar farklı iki insanın, bir hayat kadını ile zengin bir işadamının kara mizah ilişkisi üzerinden, zenginin, fakirin, çirkinin, güzelin, bütün karşıtlıkların tek bir potada eridiği hayatlarımıza etkili bir ayna tutuyor. Ödüllü oyuncu Günay Karacaoğlu ile tiyatronun yanı sıra rol aldığı birçok sinema filmi ve diziyle tanınan Fırat Doğruloğlu’nun muhteşem oyunculukları, güçlü kara mizah metni ve benzersiz dekoruyla daha ilk günden büyük beğeni toplayan “Şenlikli Limonata”; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu
tarafından sahneye konuyor. Murat İpek’in yazıp yönettiği “Şenlikli Limonata”nın; müzikleri Çiğdem Erken’in, dekor tasarımı Barış Dinçel’in, kostüm tasarımı ise Emra Albayrak Şahin’in imzasını taşıyor.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun iki kişilik yeni yapımı “Şenlikli Limonata”; tatlı-ekşi lezzetiyle tiyatro severlerin zihninde yer ediyor. “Fitnat Yengesi”nin cümlelerini sıkı sıkıya ezberlemiş, çok yaşayıp çok görmüş, rahat, keskin çizgileri olmayan kadın ve yalnız, sert köşeleri olan, çocukluğundan beri çizilmiş sınırlarının dışına çıkmayan erkeğin kahkaha dolu diyalogları arasında; hayattan farklı yaralar almış ikilinin sarsıcı replikleriyse izleyiciyi buruk bir tatla baş başa bırakıyor.

Gece yarısı, sarı plastik saçları ve tuhaf yürüyüşüyle odadan içeri kamçısı ve termosuyla kendini top gibi atan bir kadınla karşılaşsanız ne yapardınız? Fidel Castro aşığı Fitnat Yengesi’nden sıkı komünist, yetmezmiş gibi, edasıyla Heidi Klum’a benzediğini söylüyorsa; emin olun gecenin sabahında o kadın sizi kopardığı sığ suların kenarında bile bırakmayacaktır. Tadı çoğu zaman buruk olsa da, “Şenlikli Limonata”  tiyatro severlere
kara mizah kadehlerinden de çokça tattırıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gençlik - Youth (2016) Indiana Jones ve Kader Kadranı - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) Okuyucu / The Reader (2009) Mutant Günlükleri / The Mutant Chronicles (2009) 11'e 10 Kala (2009)

Leave a comment