TOLGA ÖRNEK, “SENİN HİKAYEN”LE
DUYGU DOLU!

Önceki filmlerinden farklı olarak duygusu daha yoğun ve herkese dokunabilecek bir hikayeyi beyazperdeye aktaran Tolga Örnek; filmlerini yaparken kendisini heyecanlandıran hikayeleri seçtiğini ifade ediyor. Örnek’in, ilk kez kendini bu kadar yakın hissettiğini belirttiği, sıcak, samimi, bugün hepimizin yaşadıklarına dair bir hikayeyi anlatan “Senin Hikayen”, TAFF Pictures’ın yapımcılığında 27 Aralık’ta vizyonda!

“Devrim Arabaları”, “Kaybedenler Kulübü”, “Labirent” gibi birçok başarılı filme imza atan yönetmen Tolga Örnek, farklı hikâyeleri, farklı anlatımlarla, farklı türlerde beyazperdeye aktarmasıyla tanınıyor. Başarılı yönetmene göre; “Senin Hikayen”in önceki projelerinden en önemli farkı ise, ilk kez kendini duygusal olarak bu kadar yakın hissettiği bir hikâye olması. Tolga Örnek; bu kadar hâkim olduğu bir hikâyeyi filme çekmenin teknik olarak daha kolay olsa da duygusal olarak daha zorlu olduğunun altını çiziyor.

Romantizmi, duygusallığı ve aile değerlerini buluşturan içtenliğiyle herkesin hayatına farklı noktalardan dokunan “Senin Hikayen”; herkes gibi, Örnek’in kendi hayatından da izler taşıyor. Senaryoyu oluştururken yaşadıklarını, gözlemlediklerini ve dinlediklerini bir araya getiren Tolga Örnek; karakterlerinin her birinin ise hayatın içinden, gerçek karakterler olmasına büyük özen gösterdiğini belirtiyor. Başrollerini Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli ve Sait Genay’ın paylaştığı filmin, başarılı oyuncuların kattığı renklerle daha da zenginleştiğini anlatan yönetmen; filmde 2,5 yaşındaki oğlu Derin’le çalışmanın da benzersiz bir deneyim olduğunu vurguluyor.

Başrollerin yanı sıra, İdil Fırat, Başay Okay, Levent Can, Murat Serezli, Yeşim Ceren Bozoğlu, Şirin Kılavuz, Gözde Kocaoğlu ve Yeliz Orçin’in de rol aldığı “Senin Hikayen”de; Cem Bender ve Tolga Örnek’in oğlu Derin Örnek de konuk oyuncu olarak izleyici karşısına çıkıyorlar.

Resimler:

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637424132505″]

Ropörtajı izlemek için:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vecide - Wadjda (2014) Kraliçe Lear - Queen Lear (2019) Kaçakçılar - Smugglers (2023) Robin Hood (2019) Winchester (2018) Sabit Kanca: Son Soru (2020)

Leave a comment