Engin Alkan’ın yazıp yönettiği bol kahkahalı, aşklı, entrikalı, danslı, rengârenk müzikal gösteri “Huysuz”; Selim Atakan imzalı müzikleriyle de çok konuşuluyor!

Türkiye’nin en önemli müzik gruplarından Yeni Türkü’nün kurucuları arasında yer alan ödüllü besteci ve piyanist Selim Atakan, gruptan ayrıldıktan sonra ise sayısız tiyatro ve film müziğine imza attı. 1983 ve 1989 Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film Müziği, Afife Jale 1997 En Başarılı Sahne Müziği, 2001 Selim Naşit En İyi Oyun Müziği gibi çok sayıda ödüle layık görülen Atakan; AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun yeni sezondaki iddialı yapımı “Huysuz”un müzikleriyle de yine çok konuşuluyor.

Engin Alkan’ın, beş farklı Molière komedisinden yola çıkarak yazıp yönettiği “Huysuz” müzikalinde kullanılan tüm şarkıların sözleri Alkan’a, besteleri ise Selim Atakan’a ait. Seyircilerin diline dolanan hareketli ve neşeli bestelerin bambaşka bir renk kattığı oyunda; 7 oyuncunun her biri, bir solo şarkı söylerken, diğer şarkılar tüm oyuncular tarafından koro olarak seslendiriliyor. Klean karakterini canlandıran Umut Temizaş’ın sesiyle dikkat çektiği oyunun en dramatik şarkısı ise; Büşra Pekin’in (Anjelik) seslendirdiği “Göçebe” isimli beste… Deniz Uğur’un (Madam Biju) seslendirdiği “Hepsini İsterim” şarkısı koreografisiyle dikkat çekerken; oyunun sonlarına doğru Engin Alkan (Harpagan) tarafından seslendirilen “Paralarımı Çaldılar” şarkısı ise adeta bir şölen tadında.

Tamamı Selim Atakan tarafından bestelenen eserlere hayat veren 5 kişilik orkestra ise, oyuncuların tatlı sataşmalarıyla oyunun bir parçası haline geliyor.

Engin Alkan, Büşra Pekin, Deniz Uğur, Haki Biçici, Gülhan Tekin, Umut Temizaş ve Esra Akbaş’la birlikte rol aldığı “Huysuz”; huzurevinde yaşayan ve Molière oyunlarındaki başarısı nedeniyle, zamanında “Molière’in Huysuzu” lakabıyla ünlenmiş eski bir tiyatro oyuncusunun eski tiyatro oyuncusunun ve çevresindekilerin biraz gerçek, biraz hayal hikayesini sahneye taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çığlık 6 - Scream VI (2023) RoboCop (2014) Baba Mirası (2016) Zafer Çocukları - Children Of Glory (2009) Ejder Kapanı (2010) Berzah: Cin Alemi (2016)

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment