SELDA BAĞCAN’IN EFSANEVİ SESİ
İNGİLTERE’DEKİ
“WOMAD” FESTİVALİNDE
YANKILANACAK!

Tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Selda Bağcan; uluslararası müzik, güzel sanatlar ve dans festivali WOMAD’de sahne alacak! Efsanevi sanatçı; rock müzisyeni Peter Gabriel’in önderliğinde kurulan WOMAD festivalinin İngiltere’de gerçekleşecek organizasyonu kapsamında, 31 Temmuz 2016, Pazar günü Wiltshire’daki Charlton Park’ta hayranlarıyla buluşacak.

Dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen WOMAD (World of Music, Arts and Dance); 1982’den bu yana çeşitli şehirlerde gerçekleştirdiği festivallerde milyonlarca kişiyi buluşturuyor. Festival, farklı kültürlerde oluşan yerel müziği, dansı ve güzel sanatları keşfetmeyi, tanıtmayı ve bir araya getirmeyi amaçlıyor.

WOMAD’in, İngiltere’nin Wiltshire şehrinde bu yıl 28-31 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleşecek organizasyonu, efsanevi sanatçı Selda Bağcan’ı ağırlayacak. Hiçbir kategoriye girmeyen eşsiz sesi ve benzersiz yorumuyla tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Selda Bağcan; dünyanın en önemli festivalleri arasında yer alan WOMAD’de 31 Temmuz Pazar günü sahne alacak. İsrailli rock grubu Boom Pam ile birlikte vereceği konserde Bağcan; “İnce İnce”, “Yaz Gazeteci”, “Yaylalar”, “Mehmet Emmi” gibi dünyada hit olmuş ve çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarını seslendirecek. Sanatçı, halk müziği, funk ve rock müziği birleştiren repertuarıyla festivale katılanlara unutulmayacak bir konser yaşatacak.

Geçtiğimiz aylarda İspanya’da Primavera Sound 2016’da ve Polonya’nın Krakow şehrinde konserler veren Selda Bağcan; yaz boyunca yurtdışı konserlerinin yanı sıra, Türkiye’nin birçok yerinde konserlerine de devam ediyor. Dünya basınında hakkında övgü dolu sayısız yazı yazılan, müziği ve siyasi duruşu ile farklı kategorilerde incelenen sanatçı; öte yandan “40 Yılın 40 Şarkısı” albümünün ikincisi için çalışmalarını da sürdürüyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Renkli Penguenler (2019) Büyü de Gel - No Hard Feelings (2023) Ömer - Omar (2014) Tek Başına - Alone (2020) Yalnız Gezegen - The Loneliest Planet (2013) Yol Kenarı (2018)

Leave a comment