SELDA BAĞCAN
ART ARDA 2 MUHTEŞEM KONSERLE
POLONYA’YI SALLADI!

Dünyanın en iyi kadın vokalleri arasında gösterilen Selda Bağcan’ın efsanevi sesi; 26. Yahudi Kültür Festivali kapsamında bu defa Polonya’da yankılandı! İlk olarak Kraków şehrindeki Synagogue Tempel’da bir konser veren, acının ve isyanın sesi Bağcan; şehrin merkezinde açıkhavada verdiği festivalin kapanış konserinde ise yaklaşık 40 bin müzikseveri şarkılarıyla coşturdu.

Tüm dünyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip olan Selda Bağcan; dünya çapında en büyük kültür festivalleri arasında yer alan 26. Yahudi Kültür Festivali kapsamında iki büyük konsere imza attı.
İlk olarak 30 Haziran Perşembe akşamı Synagogue Tempel’da konser veren Selda Bağcan; muhteşem sesi ve benzersiz yorumuyla, sinagogun etkileyici atmosferinde dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Efsanevi sanatçı, 2 Temmuz Cumartesi akşamı ise; 2. Dünya Savaşı öncesinde Polonya’da varolan kültürü yaşatmak amacıyla organize edilen festivalin kapanış konserinde müzikseverlerle buluştu. Krakow’un merkezinde gerçekleşen konserde Tel Avivli rock grubu Boom Pam ile birlikte sahne alan Selda Bağcan; yaklaşık 40 bin kişiyi dünyada hit olmuş ve çeşitli dillere çevrilmiş şarkılarıyla coşturdu. Sevilen sanatçı, dinleyicilerin tezahüratlarına verdiği “Thank you amigos!” karşılığıyla da kalabalığı kahkahaya boğdu.

Geçtiğimiz ay İspanya’da gerçekleşen Primavera Sound 2016’a damgasını vuran Selda Bağcan, ilerleyen günlerde İngiltere ve Almanya’da da konserler verecek. “40 Yılın 40 Şarkısı” albümünün ikincisi için çalışmalarını da sürdüren sanatçı, yurtdışı konserlerinin yanı sıra, Türkiye’nin birçok yerinde konserlerine de devam edecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kiralık Aşı - Fading Gigolo (2014) Beni de Götür (2014) Uçaklar 2: Söndür ve Kurtar - Planes: Fire and Rescue (2014) Zirve - La Cordillera – The Summit (2018) Eğer Yaşarsam - If I Stay (2014) Pislik - Filth (2014)

Leave a comment