SELÇUKLU DÖNEMİNE AİT MUHTEŞEM BİR SENARYO ÇOK YAKINDA BEYAZPERDEDE OLACAK.
TARİHE İZİ DÜŞMÜŞ BÜYÜK BİR KAHRAMAN KARATAY’IN HAYATI BEYAZPERDEDE

Anadolu Selçuklu Devleti dönemine damga vuran isimlerden Emir Celaleddin Karatay’ın hayatından önemli bir kesitin sinemaya aktarıldığı  “Direniş Karatay” filmi, aynı adı taşıyan kitabın yazarı Selman Kayabaşı tarafından senaryolaştırıldı.
13. yüzyılda geçen filmde; Karatay Medresesi etrafında yeni bir medeniyet inşa edilmesi konu ediliyor. Kösedağ savaşı sonrası Anadolu Selçuklu devletinin gördüğü hasarı, kurduğu Medrese sayesinde ilim irfan gücü ile tamir etmek için mücadele veren Emir Celaleddin Karatay’ın bu hikayesi tarihin çarpıcı detayları ile sinemaya aktarılıyor.
Devletlerin gücünün savaşta aldıkları zaferler kadar, kurulan medreselerde yetişen ilim ve irfan sahibi bireyler yetiştirmek de yattığının önemine vurgu yapılan filmin; genel yönetmenliğini Serdar Akar, yönetmenliğini ise Selahattin Sancaklı üstleniyor. Yapımı Konya Karatay Üniversitesi’ne ait olan filmin yapımcılığını ise Ertuğrul Fındık ve Selman Kayabaşı üstleniyor.

KARATAY’I MEHMET ASLANTUĞ CANLANDIRACAK!
Daha önce Karatay rolü için birçok isimle de görüşen filmin yapımcıları Karatay için Mehmet Aslantuğ ile anlaştıklarını açıkladı.
İddialı bir dönem filmine imza atmaya hazırlanan yapım ekibi diğer roller için de görüşmelerin yakında netleşeceğini belirttiler.
Konya’da kurulan ve Selçuklu dönemine ait tüm detayların büyük bir titizlikle inşaa edildiği plato için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2017’nin en büyük yapımları arasında gösterilen filmin çekimlerine Temmuz ayında başlanacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Oyunbozan Ralph - Wreck It Ralph (2013) Kiraz Mevisimi (2018) Zoraki İkili - On The Other Side Of The Tracks (2013) Umut Işığım - Silver Linings Playbook (2013) Meleklerin Payı - The Angel's Share (2012) Yengeç Oyunu (2009)