Tiyatro bilinci ve sevgisi yüksek nesiller yetiştirme amacına her zaman öncelik veren İBB Şehir Tiyatroları her geçen gün yeni oyunlar eklediği repertuvarını 2 yeni çocuk oyunuyla zenginleştirirek çocuk izleyicilerini tiyatro salonlarına davet ediyor. Şehir Tiyatroları’nın Şubat ayında repertuvarına eklediği yeni çocuk oyunlarından ilki Gökçe Yaşar tarafından kaleme alınıp Yeşim Koçak ve Selin Türkmen tarafından yönetilen “Üzgün Ağaçlar Ülkesi” olurken diğeri de Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği “Alaadin’in Sihirli Lambası” oldu.
Can Alibeyoğlu, Gülşah Bayar, Melisa Demirhan, Zeynep Ceren Gedikali, Buğra Can Ildırışık, Emre Karaoğlu, Can Tarakçı’nın rol aldığı Üzgün Ağaçlar Ülkesi’nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de  bu işten pek memnundur. Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz. Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır. Oyun; 22 Şubat – 1 – 8 – 15 – 22 – 29 Mart 2015 tarihlerinde Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde…

Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Kral’ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin’in evinde olduğunu öğrenmiştir. Bakalım Alaaddin cin’inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi? Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Samet Hafızoğlu, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol aldığı “Alaaddin’in Sihirli Lambası”, 1 – 8 – 15 – 22 – 29 Mart 2015 tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sibirya Mafyası - Educazione Siberiana – Siberian Education (2015) Krallar Kulübü (2015) Hep Yek 4 Eksk Syflr - Eksik Sayfalar (2013) Katili Yakalamak - To Catch a Killer (2023) Nil'de Ölüm - Death on the Nile (2022)

Leave a comment