İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI 2014 – 2015 SEZONUNDA SAHNEYE KONAN OYUNLARI TANITMAK AMACIYLA DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA  SAHNEYE KONAN YENİ OYUNLAR HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMANIN ARDINDAN 100.YIL  ANISINA KESİLEN PASTA TOPLANTIYA KATILANLARA İKRAM EDİLDİ.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 100. yıl heyecanını yaşadığı 2014-2015 sezonunda yeni oyunları ile İstanbullu seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
8 Ekim 2014 tarihinde perdelerini açacak olan Şehir Tiyatroları, 2014-2015 sezonuna ait repertuarını 1 Ekim 2014 Çarşamba günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Toplantı; Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları; Engin Alkan, Hakan Arlı, Arif Akkaya, Yiğit Sertdemir, Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Savaş, Şehir Tiyatroları Başdramaturgu Arzu Işıtman, Şehir Tiyatroları Sahne Yöneticisi Berna Oğuzutku Demirer, Şehir Tiyatroları Dekor Sorumlusu Ayhan Doğan, Şehir Tiyatroları Kostüm Sorumlusu Nihal Kaplangı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Şehir Tiyatroları’nın 2014-2015 sezonuna ait repertuarı, yeni oyunları ve 100. yılı vesilesiyle gerçekleştirilecek projeleri, sergi, sempozyum, arşiv çalışmaları ile yayınları hakkında bilgi verildi.
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, çocukluğunun geçtiği 100 yıllık bir kurumun 100. Yılında Genel Sanat Yönetmeni olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Darülbedayi’nin 100. sezonuna yakışacak bir repertuarla çıkmak için hummalı bir çalışma içindeyiz” dedi. Dünya ile entegre olma yolunda tanınmış rejisörlerle işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Yazıcıoğlu, Avrupalı yönetmenlerin çalışmalarının 2014 -2015 sezonu içinde seyirciyle buluşacağını söyledi.

Oyun saat ve günlerinde çeşitli düzenlemelere gidildiğine işaret eden Yazıcıoğlu şunları söyledi, “Gösterimlerimiz, Harbiye Muhsin Ertuğrul, Kadıköy Haldun Taner, Üsküdar Musahipzade Celâl ve Fatih Reşat Nuri sahnelerimizde Çarşamba’dan Cumartesi’ye; Kağıthane Sadabad, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa sahnelerimizde ise Perşembe’den Cumartesi’ye dek sürecek. Pazar Günleri ise tüm sahnelerimiz çocuklara ayrıldı. Pazar günleri tüm sahnelerimizde 12:00 ve 15:00’te çocuk oyunları iki gösterim yapacak.”

100. Yıl kutlamaları hakkında da bilgi veren Yazıcıoğlu, “Etkinliklerin tüm bir yıla yayılmasını amaçlayan projeler kapsamında, arşivimizi geleceğe de taşıyabilmek için kitap çalışmalarımız var. Ekim ayında ilk olarak “Şehir Tiyatroları’nın Sözlü Tarihi” başlıklı bir söyleşi, devamında ise sempozyumlar ve çalıştaylarla bu çalışmaları akademik şekilde geliştirecek paneller düzenlemeyi hedefliyoruz” dedi.

Toplantı, “100 yıl daha…” sloganının yer aldığı pastanın kesilmesiyle son buldu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pislik - Filth (2014) Terminator 2: Mahşer Günü - Terminator 2: Judgment Day (2017) Space Jam Yeni Efsane - Space Jam A New Legacy (2021) Beyaz Diş - White Fang (2018) Balık (2014) Okyanus Dünyası Digital 3 Boyutlu - Oceanworld 3D: Into The Deep (2009)

Leave a comment