SAVAŞ ATI (WAR HORSE)
DREAMWORKS PICTURES

DreamWorks Pictures’tan ‘Savaş Atı’… Yönetmen Steven Spielberg’ün destansı macerası, Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’nin kırlıklarında panoramik bir manzarada çekilmiş bir sadakat, umut ve azim öyküsüdür. ‘Savaş Atı’ Joey adlı bir atla,ona bakan ve eğiten Albert adındaki genç adam arasındaki olağanüstü dostlukla başlar. Atın savaş boyunca yaptığı sıra dışı yolculuğu anlatan film Tarafsız Topraklar’da duygusal sona yaklaşırken atın karşılaştığı herkesin- İngiliz süvarilerin, Alman askerlerinin, bir Fransız çiftçi ve onun torunun – hayatlarını nasıl değiştirip onlara ilham verdiğini konu ediyor.

Arkadaşlık ve savaş hakkındaki en güzel hikayelerden birini anlatan “Savaş Atı” kitabı, halen Broadway’de sahnede olan uluslararası başarılı bir tiyatro hitine dönüştürülmüştür. Şimdi de film tarihinin en büyük yönetmenlerinden birinin destansı uyarlamasıyla ekrana taşınmaktadır.

DreamWorks Pictures’dan “War Horse,” yönetmen Steven Spielberg’in destansı macerası Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’nin kırlıklarında panoramik bir manzarada çekilmiş bir sadakat, umut ve azim öyküsüdür.
Tür:            Dram
Sınıflandırma:        Henüz Belirlenmemiş
Türkiye Gösterim Tarihi:  03 Şubat 2012
Oyuncular:    Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Tom Hiddleston, Jeremy Irvine, Benedict Cumberbatch, Toby Kebbell
Yönetmen:        Steven Spielberg
Yapımcılar:        Steven Spielberg, Kathleen Kennedy
Sorumlu Yapımcılar:    Frank Marshall, Revel Guest
Senaryo:        Lee Hall ve Richard Curtis
Uyarlama:    Michael Morpugo’nun romanından ve İngiltere Ulusal Tiyatro’nun yapımcılığını üstlendiği, Tom Morris ve Marianne Elliot’ın yönetmenliğini yaptığı Nick Stafford’ın tiyatro oyunundan uyarlanmıştır.)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Azra (2021) Tavşan Peter - Peter Rabbit (2018) Her Şey - Everything Everything (2017) Araf 2 “Cin Bebek Doğuyor” (2019) Balık (2014) Sesime Gel - Were Dengê Min (2014)

Leave a comment