TOLGA KARAÇELİK,
“SARMAŞIK” ile
52. ANTALYA ULUSLARARASI
FİLM FESTİVALİ’NDE!

Tolga Karaçelik’in son filmi “Sarmaşık”, ödüller toplayarak uluslararası film festivalleriyle dünyayı gezmeye devam ediyor. Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş ve Seyithan Özdemir’in rol aldığı “Sarmaşık”; yurtdışında katıldığı festivallerin ardından bu defa 29 Kasım-6 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yarışacak.

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan film; Türkiye prömiyerini yaptığı 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödülleriyle, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden ise “En İyi Erkek Oyuncu” (Özgür Emre Yıldırım) ödülüyle döndü.

Uluslararası basın ve sinema eleştirmenleri tarafından “Mükemmel bir sinema örneği” olarak değerlendirilen “Sarmaşık”; 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarışan 12 film arasında yer alıyor.

Tolga Karaçelik’in yazdığı ve yönettiği “Sarmaşık”; bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.

Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Özköse tarafından Insignia Yapım, Kala Film, CinCromatix Kg ve Jomami Pictures ortak yapımcılığında hayata geçirilen “Sarmaşık”; dünyanın önemli festivallerinde yolculuğuna devam ederken aynı zamanda, 4 Aralık 2015, Cuma günü vizyona girmeye hazırlanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pontypool: Öldüren Kelimeler - Pontypool (2009) Tori ve Lokita - Tori & Lokita (2023) Kimliksiz - Unknown (2011) Şeytan 1 (2024) Belle ve Sebastian: Cesur Dostum - Belle and Sébastien: The New Generation (2023) Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Alemi (2010)

Leave a comment